Черкаський Тарантіно: молодий режисер про свою творчість

Про свою творчість та захоплення розповів молодий черкаський режисер-початківець. 16-річний Олександр в своєму творчому доробку вже має декілька короткометражних фільмів, кліпів та інших відеоробіт. Каже, що планує присвятити себе кіноіндустрії та підняти український кінематограф на якісніший рівень.

Взірцем, серед майстрів режисури, для себе вважає раннього Гая Річі та стрічки Квентіна Тарантіно.

У гімназії №9 відзначили День кадета.

У гімназії №9 відзначили День кадета

У Черкаській гімназії №9 молодих кадетів привітали з їхнім святом – Днем кадета. Другий рік поспіль в учбовому закладі кадетам вручають особливу відзнаку «Кращий кадет». Кожного семестру, за підсумками навчання та гарної діяльності нагороджують найсумлінніших кадетів. Цей знак розроблений спеціально для черкаських кадетів.

З привітаннями до юних кадетів завітав заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць.

Окрім того, кадети-першачки отримали іменні зразки законів кадета, таким чином ставши повноправними членами спільноти кадетів.

Тож батьки та вчителі сподіваються, що виховання на основі кадетських законів позитивно вплине на розвиток дітей та зробить з них гідних членів українського суспільства.

У краєзнавчому музеї згадали події Революції Гідності та АТО.

У Черкаського театру новий директор

У Черкасах, в рамках конкурсу, обирали нового директора Черкаського театру. 9 членів конкурсної комісії обирали серед трьох конкурсантів на вакантну посаду. Участь у конкурсі взяли: Осипов Володимир Олексійович, Коваленко Микола Григорович і Ластівка Петро Петрович. Попередньо, на технічній нараді, конкурсна комісія обрала таємне голосування. Кожен з конкурсантів мав у своєму розпорядженні 20 хвилин часу для представлення публічної презентації програми розвитку драматичного театру та відповіді на питання від членів конкурсної комісії.

Під час виступу нинішнього директора драмтеатру Володимира Осипова, члени конкурсної комісії попросили прокоментувати ситуацію, яка склалась навколо ремонту будівлі театру та реставрації даху.

В результаті таємного голосування переможцем конкурсу став Петро Ластівка, за якого проголосувало 5 з 9 членів конкурсної комісії. Отже рішення комісії мають підтвердити депутати Черкаської міської ради під час сесії.

На чолі Кам᾽янського заповідника лишили керівницю з комуністичним минулим.

На чолі Кам᾽янського заповідника лишили керівницю з комуністичним минулим

На чолі Кам᾽янського заповідника лишили керівницю з комуністичним минулим – Галину Таран. Таке рішення ухвалила обласна конкурсна комісія. Жінка роками курувала роботу музейного закладу і таки довела його до занепаду. До нашої редакції потрапили фотографії, де видно, що унікальні експонати зберігаються, начебто на горищі. Вони не впорядковані і вкриті пилом. За інформацією, наданою нашому телеканалу громадськими організаціями, пані Галина свого часу будувала комуністичну кар᾽єру і навіть була нагороджена медаллю Пушкіна особисто Президентом Російської Федерації Владіміром Путіним.

Серед опонентів Галини Таран – представник «вільного козацтва» Юрій Ляшко. Але під тиском він був змушений зняти свою кандидатуру. Зважаючи на об᾽єктивні обставини, ми ставимо під сумнів прозорість проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника Кам᾽янського державного історико-культурного заповідника.

У Черкасах переобрали директора Корсунь-Шевченківського заповідника.

У краєзнавчому музеї згадали події Революції Гідності та АТО

З нагоди ювілейної річниці Збройних Сил України музейники створили унікальну експозицію, присвячену Євромайдану та подіям на Сході України.

Оглянути колекцію прибула делегація з Черкаської міської ради на чолі з міським головою Анатолієм Бондаренком. В ролі активного учасника Революції Гідності та волонтера у зоні АТО він пережив події, що змінили Україну та його життя.

Не забути революційні події й черкаському фотографу Ігорю Єфімову. Об᾽єктивом камери він впіймав унікальні моменти місцевого Євромайдану. Тепер авторські світлини поповнять музейну колекцію.

Серед борців за свободу та незалежність – ще десятки черкаських військовослужбовців, волонтерів, громадських активістів та просто небайдужих громадян.

Революція змінила країну назавжди.

Обережно, бурульки!

У зв᾽язку з коливанням температури повітря на дахах черкаських багатоповерхівок утворилися бурульки. Минулоріч внаслідок падіння снігу з льодом серйозно постраждав 53-річний чоловік. Він отримав тяжку черепно-мозкову травму. Щоб не стати жертвою бурульки слід:

– проходячи повз будинки чи високі дерева, впевнитись у відсутності загрози падіння скупчень снігу чи льодових наростів;

— не ходити під дахом будівель, а також під балконами;

— не слід заходити за межі встановлених огорож;

— якщо ви самостійно збиваєте навислі бурульки з вікон верхніх поверхів – бережіться випадання з вікон.

Батькам та вчителям треба розповісти дітям про всю небезпеку зсувів снігу з дахів та падіння бурульок. Власникам автотранспорту теж не слід припарковувати свої машини біля будинків.

Пішохідний перехід у центрі Черкас загрожує здоров᾽ю перехожих

Ділянка дороги між ТРЦ «Любава» та міською радою вкрита тонким шаром льоду. Це небезпечно для руху пішоходів. За даними травпункту Третьої міської лікарні лише протягом доби було надано допомогу 38 черкащанам, що отримали травми переважно через ожеледь.

Ситуація на дорогах Черкас 5 грудня задовільна. Місцями зберігається ожеледиця.