Міський голова Анатолій Бондаренко стане на захист Соснівки разом з громадою. Інтерв’ю

Міський голова Анатолій Бондаренко роз’яснив ситуацію навколо будівництва житлового комплексу серед соснового лісу: все вирішуватиме громада Черкас. Інтерв’ю. Якщо громада проти, мер обіцяє стати поруч з громадою на захист Соснівки.

Вандали обмалювали оглядовий майданчик у черкаському сквері

Таким чином невідомі намагалися прорекламувати спільноту у соціальній мережі. У разі виявлення фактів псування майна КП «Дирекція парків» просить звертатись за телефонами 63-25-34 або 102.

Черкащанка випікає у печі янголів, котиків та бджілок

Олена лише протягом року опановує глину, а вже навчає майстерності інших. Каже, що загорілася цим ремеслом і планує розвиватися, щоб робити не лише іграшки, а й глечики.

Ученицею молодої майстрині сьогодні є прогресивна пенсіонерка Надія Борисівна. В її руках оживає бузковий кіт.

Глиняні забавки здавна виготовляли майже в усіх гончарних осередках України. Цим займалися переважно жінки і діти гончарів для власних потреб, а з окремих центрах іграшки вивозили на ярмарок. У кожному осередку формувалися власні традиції як у ліпленні форми, так і в розписі.

У Галереї народного мистецтва відкрилась виставка дитячих робіт патріотичного спрямування.

Гори сміття біля Пагорбу Слави утворилися через пожежу

З будинку, який знаходиться за адресою: вул. Слави, 11, рятувальники та комунальники викидають через вікно речі, що постраждали від вогню. З вулиці сміття має вивезти комунальна служба. Очевидці говорять, що у цій квартирі проживає старенька, що «колекціонувала» різний непотріб з вулиці.

 

На виконкомі обговорили проблеми ОСББ

На черговому засіданні виконкому найпершим питанням був розгляд та затвердження Програми соціального-економічного розвитку міста, проте його не розглянули. За ініціативи міського голови Черкас дане питання відправили на доопрацювання у департаментах міськради.

Окрім цього члени виконавчого комітету вислухали представника ОСББ, який озвучив нагальні питання об’єднань.

В свою чергу Анатолій Бондаренко звернув увагу на те, що ОСББ не співпрацюють з державними банками та не використовують програми грантів та державних програм підтримки ОСББ.

Міський голова додав, що додаткові кошти можна отримувати не тільки з міського бюджету, а й із загальнодержавного, проте для цього необхідно постійно контактувати з Києвом та працювати в цьому напрямку.

Ветерани-правоохоронці нагородили мера та його заступника.

Ветерани-правоохоронці нагородили мера та його заступника

Ранкове засіданні виконкому розпочалось із нагородження. Так грамоти від представників Ради асоціації ветеранів органів внутрішніх справ отримали міський голова та його заступник. Відзнаки були вручені за внесок у патріотичне виховання молоді, збереження цінностей Шевченкового краю та з нагоди Дня соборності України.

Міський голова Анатолій Бондаренко відзначив, що йому дуже приємно отримувати нагороди від людей, які самі не мало роблять для розвитку міста.

«У місті вже припинили свою діяльність 20% підприємців», -податківці

У місті встановили цілодобовий пункт обігріву

У Черкасах, за підтримки міськвиконкому та комунальний служб, на території реінтеграційного центру встановили цілодобовий пункт обігріву.

За словами керівника реінтеграційного центру, під час критичної ситуації, коли люди, вночі, не мали змоги зігрітись, було прийняте рішення поставити відповідний намет з мінімальними умовами комфорту. За підтримки міста та комунальних служб, які надали дрова, біотуалет та допомогли встановити намет, протягом доби даний пункт обігріву розпочав свою роботу.

У Черкасах готуються до зустрічі зі стихією.