В Україні заблокують популярні російські соціальні мережі

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких “Аерофлот”, соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”, компанія “Яндекс” тощо

Рішення РНБО передбачає введення санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб. Зокрема, проти ТОВ “Яндекс” (Общество с ограниченой ответственностью “Яндекс”), популярних російських соцмереж Вконтакте, Одноклассники, поштовий сервіс Mail.ru.

Згідно з рішенням, інтернет-провайдери мають заборонити доступ до низки ресурсів/сервісів Яндекса, серед яких карти Яндекса yandex.ua/maps та інші сервіси як російського, так і українського Яндексу.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції, “Лабаторія Касперського”, “Доктор Веб”, “Аерофлот”, “1С” та низка російських авіакомпаній та підприємств, телекомпанія “НТВ”, “Алмаз-Антей”,  “Газпром Банк”.

Зазначимо, що Указ президента вступає в дію не одразу, а після його офіційної публікації, яка очікується 19 травня. Отже, реальне блокування слід очікувати не сьогодні.

Указ Порошенка про блокування сайтів набирає чинності з дня його опублікування. Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року.

Читайте також: Чому пропутінську пресу так турбує стан економіки України.