У Черкасах святкують новосілля у двох будинках сімейного типу

Це двоповерхові таунхауси, площею 290 кв м розташовані на вул. Пацаєва, 4. Оселі будували протягом трьох місяців за кошти німецьких меценатів. На урочисте відкриття у день захисту дітей з подарунками завітали представники обласної та міської служб у справах дітей.

На Черкащині активно розвивається інститут прийомного виховання. В області існує 125 прийомних сімей та 37 будинків сімейного типу, в яких виховується півтисячі дітей.

В Україні існує вже 28 будинків такого типу. Благодійний фонд працює у 7 європейських країнах. Привітати родини з новосіллям прибув і головний меценат з Німеччини – Вальдемар Шрьодер.

У будинках розмістяться родина Харченків, де виховується біологічна донечка і 5 прийомних дівчат і родина Спільніченків, де є двоє біологічних синів і ще 5 прийомних дітей.

Будинки відповідають найвищому класу згідно з європейською стандартизацією. На першому поверсі розміщено вітальні, укомплектовані меблями, кухню, їдальню, обладнану необхідною технікою та посудом, на другому поверсі – дитячі кімнати та спальні. У будинку також є пральня, котельня, кімната для сушіння білизни, гардеробна, декілька вбиралень та ванн. Кожна дитина має окреме ліжко та шафу. У ході будівництва використано екологічно чисті матеріали, навіть підлогу зробили з підігрівом. Мешканці знайомляться з новими оселями, вони не можуть натішитися зручностями та затишком.

Материнська династія: у Черкасах мама і донька створили будинки сімейного типу.