У Смілі відзначили День соборності України

Події останніх років згуртували і об’єднали українців. Нині увесь світ побачив, що Україна неділима. Проте цього року День Соборності вкотре нагадав про важкі для держави часи, породивши тривогу за її майбутнє.

Сміляни символічно розпочали заходи з нагоди Дня Соборності України, зібравшись біля пам’ятника великого Кобзаря Тараса Шевченка.

100 років потому, як проголосили на Софійському майдані Києва Акт Злуки про об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу, ми знову змушені боронити соборність України. На цьому акцентували увагу промовці. Особливого змісту набули цього історичного дня і пророчі поезії Тараса Шевченка.

З вдячністю учасники урочистого зібрання згадали і тих героїв, котрі у боротьбі за соборність і незалежність України не пошкодували власного життя. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

Нині українська нація відроджується.  Люди розуміють, що лише в єдності дій і соборності душ можна досягнути розвитку і збудувати економічно розвинену та духовно багату країну. За традицією цього історичного дня поклали квіти до пам’ятника батька української нації – Тараса Григоровича Шевченка та меморіального знака, встановленого на честь 100-річчя перемоги вільного козацтва під проводом отамана Якова Водяного над 8-ою російською армією в лютому 1918-го року.

Дивіться також: У Малій Яблунівці відбулося новорічно-різдвяне свято