Вже другий будинок, який обслуговує управлінська компанія “Нова Якість”, отримає компенсацію 70% вартості енергомодернізації за програмою “Енергодім”

Співвласники будинку на Припортовій, 13 ще наприкінці минулого року підписали договір з управлінською компанією. До цього багатоквартирка понад 4 роки функціонувала як ОСББ. Відтепер “Нова якість” не просто обслуговує будинок, а й допомагає втілювати важливий проєкт з енергомодернізації.

Це вже друга багатоквартирка, яку обслуговує управлінська компанія, втрапила у перші 500 будинків в Україні, яким компенсують частину витрат на енергомодернізацію. У планах співвласників Припортової, 13 – утеплення фасаду, встановлення ІТП, заміна вікон та ще низка робіт з комплексної енергомодернізації. Утілювати цей проєкт у життя об’єднання буде за підтримки управлінської компанії в межах державної програми “Енергодім”.

Майже 4,5 роки тому цей будинок створив ОСББ. Наприкінці минулого року мешканці уклали договір на обслуговування будинку із “Новою якістю”.

– Наразі будинок отримав схвалення заявки від Фонду Енергоефективності. Нині готується проєкт енергомодернізації, в якому описані всі проблемні місця багатоквартирки, через які відбуваються енерговтрати, а мешканці відповідно переплачують за комуналку, – говорить енергоаудитор Роман Прапро. – Багатоквартирка проведе комплексну енергомодернізацію за пакетом “Б”. Тобто на будинок чекає утеплення фасаду, встановлення ІТП та ще низка рекомендованих заходів для зменшення енерговтрат.

Управлінська компанія допомагає будинкам створити ОСББ та оформити пакет документів на участь у програмі “Енергодім”. Вона дозволяє отримати до 70% компенсації за роботи від Фонду Енергоефективності, ще 30% –  компанія покриє за рахунок квартплати без додаткового збору коштів мешканцями.

За словами засновника групи управлінських компаній «Нова якість» Андрія Бортника,  ця Програма надасть змогу економити  понад 50% на компослугах, а також зробити власне житло затишним та модернізованим.

Нагадуємо, це вже другий будинок, який подав заявку до Фонду Енергоефективності. Участь у програмі підтвердили й ОСББ “Причиста, 72”.

Якщо ви хочете енергомодернізувати свій будинок, звертайтеся: 56-01-01. Для запуску процесу потрібно сформувати ініціативну групу (від трьох співвласників), провести установчі збори, зареєструвати ОСББ. Юридичний та організаційний супровід гарантуємо.