Близько 40 осіб стали жертвами шахрайської схеми з кредитування, яку організувала представниця відділення «Форвард Банку» в Катеринополі

Близько десятка мітингувальників приїхали в Черкаси з Катеринопільщини, щоб привернути увагу до своєї проблеми, пише “Кропива”.

За їх інформацією, близько сорока осіб стали жертвами шахрайської схеми з кредитування, яку організувала представниця відділення банку в Катеринополі Галина Воскобойник. Шахрайська схема розкрилася після її смерті, коли позичальникам почали надходити вимоги сплати боргів по кредитних зобов’язаннях які вони на себе не брали. 

– Вона видавала кредити від “Форвард банк” і шахрайським шляхом відкривала ці кредити. Вона спочатку відкривала один кредит і через пів року прозвонювала і пропонувала укласти новий кредитний договір, перекредитуватися на вигідніших умовах. Вона зробила перекредитування, оформила договір, мала перекинути ці гроші на перший договір, вона цього не робить, але справно платить місячні платежі. І вийшло так, що ми не знаємо про перший кредиту який нібито вже мав бути закритий, і платимо справно другий кредит. Тобто вона з другого кредиту мала закрити рештки першого кредиту, а вона цього не робила, привласнювала кошти. Якби вона не померла, воно б до цього часу тягнулося, – розповідає постраждала Наталія Заїкіна з Єрок.

Інший постраждалий розповідає, що без його відома була оформлена кредитна карта банку з якої знімалися кошти. 

– На мене була оформлена карта про яку я навіть не знав і відповідно, не міг знімати кошти. В ті дні коли знімалися кошти, я був на аварійних викликах, працюю в газовій службі. Я оформив у цьому банку кредит на товар, і в цей самий день вона оформила кредит на карту не підключаючи смс, той про який я не знав. Ця картка була вилучена працівниками Катеринопільського відділку поліції у неї вдома. Перший раз я побачив цю свою картку у слідчого, – розповів про свій випадок Валебний Олександр.

Загальна кількість постраждалих близько сорока осіб, на кожній від 20 до 150 тис. боргу. При цьому, накопичення боргів у вигляді відсотків та прострочених платежів продовжується. А позичальникам постійно надходять вимоги про повернення заборгованостей.

В місцевому відділенні банку, біля якого і проходив мітинг, від коментарів по даній ситуації утрималися.