СБУ затримала учасників злочинного угруповання, які «вибивали» борги з громадян. Серед затриманих — чиновник одного з міжрайонних відділів ДВС ГУ юстиції у Черкаській області

Служба безпеки України блокувала діяльність злочинного угруповання та чиновника, які залякували і тероризували громадян на території регіону. За даними слідства, посадовець одного із міжрайонних відділів ДВС Головного управління юстиції у Черкаській області спільно з кримінальниками, під приводом повернення штучного боргу, «вибивали» гроші з місцевого мешканця.

У разі несплати вони погрожували вчинити насильство та фізичну розправу.

Про це інформує речниця УСБУ у Черкаській області Катерина Дрога.

Співробітники СБУ також встановили, що за подібною «схемою» зловмисники вимагали від декількох громадян від 2,5 до 5 тисяч доларів США неіснуючих боргів.

У ході спецоперації із залученням бійців ЦСО «А» правоохоронці затримали двох зловмисників в одному із районних центрів Черкащини під час одержання грошей від потерпілого. У ході обшуків за місцями проживання та в авто учасників злочинного угруповання виявлено велику суму грошей, одержаних від злочинної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

Спецоперація із викриття і блокування протиправної діяльності проводилась спільно з працівниками Нацполіції під процесуальним керівництвом Звенигородської окружної прокуратури.