«Благоустрій» призупиняє вивезення негабариту через набуття чинності рішенням Північного апеляційного господарського суду про розірвання договору на надання послуги з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів

З 8 липня ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість «Благоустрій» призупиняє вивезення негабариту із Черкас. Адже учора набуло чинності рішення Північного апеляційного господарського суду про розірвання договору на надання послуги з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів.

Про це інформують на офіційному сайті компанії.

— Для нас таке рішення і те, як велося саме судове засідання трійкою апеляційної інстанції, стало неочікуваним. Особливо після аргументованого рішення першої інстанції та вже подібного рішення апеляції по іншій справі. Та попри це, ми дотримуємося процедури, чекаємо на повний текст постанови та однозначно готуємося оскаржувати до Верховного Суду, — говорить адвокат групи компаній “Нова якість” Максим Підгорний. — Також нині ми активізуємо роботу з боржниками. Адже, як відомо, тариф не має зворотної дії, послуга до 7 липня надавалася у межах чинного договору, тому черкасці зобов’язані сплатити за роботу компанії у цей період.

Дивіться також: Черкаська міська рада: Складувати великогабарит на контейнерних майданчиках Черкас забороняється. Замовляти послугу треба у КП «Черкаська служба чистоти». За порушення заборони — штраф

Адвокат додає, що заборгованість стягуватимуть шляхом позовних проваджень, як це робили у попередні місяці. У такому разі мешканцям доведеться сплатити кілька тисяч гривень додаткових витрат у вигляді судового збору та компенсації послуг адвокатів. Понад десять аналогічних рішень на користь компанії вже винесено судами.

Не погоджується з рішенням суду про розірвання договору і засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник. Каже: умови договору не просто виконували, а місцями навіть перевиконували.

— Ми чітко дотримувалися умов договору, не допускали ніяких порушень графіку, а навіть навпаки. По-перше, у 2-3 рази збільшили частоту вивезення сміття з майданчиків для негабариту. Робили це не раз на тиждень, як було передбачено договором, а мінімум двічі. По-друге, лише у 2020-му ми вивезли з міста майже 67 тисяч метрів кубічних великогабаритних та ремонтних відходів, А це на третину більше, ніж передбачено тим же договором, — розповідає Андрій Бортник. 

Додає, що до Верховного Суду звернуться обов’язково, адже компанія неодноразово вигравала суди, пов’язані зі скасуванням договору, тарифу тощо і вони були законодавчо вмотивовані та підкріплені низкою роз’яснень профільних міністерств стосовно послуги. На підставі чого вчорашнє рішення ухвалили в Північному апеляційному господарському суді, у компанії не розуміють.

У «Благоустрої» бачать і «позитивні» наслідки такого рішення, адже тепер послуга лягла на плечі міської влади, а у черкасців, відповідно, з’явилася унікальна можливість порівняти ефективність роботи приватної компанії з роботою комунальних службам.

— Це не просто можливість порівняти. Ця ситуація показова ще в одному моменті. Мешканці нарешті зрозуміють, що твердження: платитиме той, кому потрібно вивезти негабарит, — це утопія, яку неможливо реалізувати на практиці, — додає Андрій Бортник.