У рази ефективніше: у черкаських дворах «Нова якість» асфальтує ями струменевим методом

Понад сотню квадратних метрів дрібних ям — залатати лише за кілька годин. В управлінській компанії почали використовувати ще один спосіб асфальтування прибудинкових територій. Окрім традиційної вирізки ділянок покриття, у «Новій якості» тепер проводять ямковий ремонт струменевим методом.

За словами засновника групи управлінських компаній Андрія Бортника, такий спосіб дозволяє швидше та ефективніше ремонтувати невеликі ями у дворах біля багатоквартирок, до яких є можливість заїхати спецтехнікою.

– Процедура струменевого методу набагато простіша, адже для цього не потрібно вирізати цілі ділянки асфальту та зачищати їх. Спершу за допомогою спецустановки значним потоком повітря фахівці вилучають пил і сміття з ям, далі – обробляють їх спеціальною емульсією. Наступний крок – закласти гранвідсівом, перемішаним з емульсією. Його присипають сухим щебенем, аби емульсія не прилипала до шин і взуття до повного застигання, – пояснює Андрій Бортник.

Останнім етапом робіт є укатка й просушка. Фахівці розповідають, коли верхній шар утрамбується, гранвідсів з емульсією затвердне – двором одразу стане комфортніше пересуватися.

В управлінській компанії додають: традиційний метод із вирізанням ділянок асфальту застосовують для ремонтування великих ям. Кажуть, його використовують у тих дворах, де критична ситуація із дорожнім покриттям. Однак, як і раніше, такий спосіб латання залишається тривалим по часу та потребує значних затрат людського ресурсу.

– Якщо струменевим способом близько 120 кв. м дрібних ям можна відремонтувати за чотири години, то старий метод дозволяє виконати такий обсяг лише за кілька днів. Адже вирізати ями, обробити, продути та заасфальтувати їх – це в рази більший людський ресурс  та витрати часу, – зазначає засновник групи управлінських компаній.

Поки ж у планах управлінця – комбінувати обидва способи асфальтування, аби збільшити об’єми робіт та прискорити ремонти в черкаських дворах.