Для оперативного та якісного усунення аварійних пошкоджень на лініях електропередач у навчальному центрі Товариства триває навчання водіїв на отримання суміжної професії машиніста автогідропідіймачів та автовишок.

Нині навчання проходять дванадцять працівників підрозділів та філій Товариства. Термін навчання складає дев’ять тижнів. З них два з половиною тижні тривають теоретичні заняття, а шість з половиною відведено для виробничого навчання. Після цього водії складатимуть іспит.

— Спочатку курсанти проходили курс лекційних занять, який відбувався дистанційно. Для цього робочі місця слухачів обладнали усім необхідним для онлайн навчання. Під час теоретичних занять вони засвоїли предмети загальнопрофесійної підготовки, будову і правила експлуатації автовишок, правила охорони праці при експлуатації піднімальних пристороїв і відповідного обладнання, правила пожежної безпеки. Так, сьогодні я ознайомив курсантів із технологією виконання робіт під напругою. Такі роботи дозволяють покращити індекс SAIDI, тобто зменшити тривалість перерв у електропостачанні. До навчання залучені викладачі та працівники навчального центру, провідні фахівці і керівники відповідних служб та дирекцій ПАТ «Черкасиобленерго», — розповів директор навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго» Дмитро Галат.

Після завершення теоретичного курсу безпосередньо на робочих місцях розпочинається виробниче навчання.

— Курс виробничого навчання відбувається під керівництвом наставника – досвідченого працівника Товариства, який володіє професією машиніста автогідропідіймача та автовишки. Відповідно за кожним курсантом закріплений інструктор виробничого навчання. Варто наголосити, що кожен курсант, який проходить підготовку, працює водієм або водієм-електромонтером у складі оперативно-виїзних бригад. Тож кожен із них проходитиме практику за місцем роботи і матиме можливість попрацювати на тому обладнанні, на якому в перспективі він виконуватиме свої професійні обов’язки, — наголосив директор навчального центру ПАТ «Черкасиобленерго» Дмитро Галат.

— Сьогодні у нашій філії нараховується дві оперативно-виїзні бригади. З метою покращення якості надання послуг нашим споживачам та зменшення перерв у електропостачанні водії —електромонтери оперативно-виїзних бригад проходять відповідне навчання. В подальшому наші водії електромонтери ОВБ зможуть оперативно усувати пошкодження з використанням автопідйомників, не залучаючи основні лінійні бригади, які виконують планові роботи. Наше Товариство забезпечує надійність електропостачання, тому маємо постійно поліпшувати наші можливості і професіоналізм працівників, — підсумував Юрій Батурін.

Від editor