Театр живий: директор драмтеатру про майбутнє закладу

У напівзруйнованому приміщенні Черкаського драматичного театру, директор закладу Володимир Осипов зустрівся з журналістами та розповів про сьогоднішнє життя театру та про плани на майбутнє. Серед найближчого – це презентація нового мюзиклу.

За словами директора, представлення публіці відбудеться на початку літа. Також про підготовку над новинкою репертуару театру та,власне, і про сам твір, на основі якого створюється мюзикл, розповіла молодий режисер-постановник Анастасія Ігнатюк. За словами пані Анастасії, цей мюзикл дасть друге життя черкаському театральному середовищу. Також режисер додала, що роботою над лібрето до мюзиклу «Танго Марії» займається талановитий черкаський письменник Олексій Юрін.

Окрім прем’єри, Володимир Осипов розповів про деталі прийдешнього чергового міжнародного театрального фестивалю «Сцена людства». Директор театру підкреслив, що у зв’язку з тимчасовими труднощами драмтеатру та відсутністю належного фінансування фестивалю, формат заходу дещо скоротили. Так дійство відбуватиметься в чотири дні: 24,27,29 і 30 травня у приміщенні філармонії.

До участі у фестивалі, цьогоріч, запросили одну іноземну трупу, а саме колектив з Буркіна-Фасо. Наприкінці зустрічі Володимир Осипов відповів на питання журналістів щодо початку відновлювальних робіт будівлі драматичного театру. За словами пана Володимира, початок робіт запланований на середину червня. Загалом на ремонт споруди виділено 16 мільйонів гривень, 10 з яких – це кошти державного бюджету, інші 6 – з місцевого. Першочерговим етапом ремонту стануть роботи над вікнами, фасадом та накриттям.