Черкаські психологи проаналізували суїцидальну тенденцію в місті та області

Черкаські психологи та викладачі Черкаського національного університету обговорили суїцидальну тенденцію та пошук шляхів виходу із складної соціальної проблеми. За словами фахівців, в житті існує велика кількість скритих суїцидальних випадків, тобто таких, які не мають традиційних симптомів.

Пік випадків самогубств в Україні припадав на 90-ті роки, коли Радянський Союз розпався, пала система, люди були змушені починати життя з нуля. На сьогоднішній день, у зв’язку з важкою економічною та соціальної ситуацією в Україні а також через війну, багато людей, особливо в Донецькій та Луганській областях, вдаються до радикальних дій стосовно свого життя.

Фахівці наголошують на тому, що в українському суспільстві люди соромляться звертатись до лікарів, з приводу психічних та душевних порушень.

Учасники круглого столу акцентують на тому, що людям необхідно замислюватись не тільки над своїм фізичним самопочуттям та станом, але і над психічним та душевним. Адже профілактика психічних розладів – це запорука здорового та повноцінного життя.