Руській мір повертає СРСР через пісенні флешмоби. Обережно, провокація!

Вже кілька десятиліть спецслужби різних країн випробовують на населенні концепції маніпулювання громадською думкою. Російські аналітики спільно з ФСБ та Міністерством оборони почали розробляти концепцію ведення «інформаційних війн» на початку 1990-х років й успішно впроваджують її зараз. У психологічних прийомах обробки населення Росія досягла успіху. Адже з початку 1990-х в РФ ведуться активні розробки психологічного впливу на людей, вигострюються прийоми інформаційної війни. Одним із таких досить дієвих прийомів є використання так званих флешмобів.

Саме про такі флешмоби  із захватом  розповідає у своїй статті відомий путлєролюб  – журналіст під псевдонімом «Олег Мономах» у своїй публікації «Песенный отряд Святой Руси и нацисты», яка недавно з’явилася на російському ресурсі «ruskline.ru». Автор вважає, що «Песенные флэшмобы – исполнение советских и народных песен в местах массовых пересечений людских потоков – по аналогии с Бессмертным полком можно назвать акциями Песенных партизанских отрядов.» Тим самим автор визнає антиукраїнську спрямованість подібних «співів на вокзалах». Мало того, кремлівський посіпака зазначає, що саме « Через песни со всей очевидностью открылось, что Украина именно оккупирована».

Що ж насправді являють собою  зовнішньо начебто нешкідливі пісенні флешмоби? У листопаді 2016 року в соцмережі «Вконтакте» була створена закрита група «Пісенний флешмоб». На сьогоднішній день до її складу входить 66 осіб. Протягом двох тижнів її учасники збиралися, щоб взяти участь у флешмобі  на вокзалах у Запоріжжі та Кривому Розі, який – за словами організаторів – «згодом прокотиться по всій Україні». Але є тут одна нестиковка. Головним посиланням у цій групі зазначено співтовариство «Наш флешмоб», на аватарці якого розвиваються три прапори: України, Білорусі та Росії. Й що цікаво, з 671 учасників 452 є росіянами. Українців у співтоваристві 169, з них криворіжців – 13. Тож варто замислитись над питанням – чий взагалі цей флешмоб? Чи він наш, український?
Відповідь знаходимо на однойменній сторінці в Youtube. Відеоролики на цій сторінці «оповідають» про пісенні флешмоби у таких містах Російської Федерації як Челябінськ, Ярославль, Красноярськ, Калінінград, Смоленськ, Усорье-Сибірське, Брянськ, Санкт-Петербург та інші. Є на цій сторінці і відео, зняті в Україні.

Хто ж брав участь у виконанні шедевру радянської агітаційної попси «Идёт солдат по городу»  у Кривому Розі?  Жителі міста серед учасників псевдо флешмобу упізнали людей, які у 2014-му році з георгіївськими стрічками брали участь в так званих мітингах проти нацизму, і тих, хто їздив на зустріч з нардепом-опозиціонеркою Наталією Королевською, яка закликала до миру з так званими ДНР-ЛНР. Ці ж люди, за словами деяких криворіжців, захищали пам’ятник Леніну в Кривому Розі у лютому 2014-го року.

Місцевий телеканал відзняв вокзальний виступ, змонтував та поширив ролик. А вже  наступного дня відео з криворізького, як і запорізького вокзалу(виконання пісні «Когда весна придет, не знаю») заполонило російські ЗМІ та сепаратистські паблік. Один з головних кремлівських пропагандистів, Володимир Соловйов, навіть показав його в своєму антиукраїнському «недільному вечорі». У Росії «флешмоби» подавалися під соусом  «є в Україні нормальна молодь», «не всі там фашисти».  «Організований флешмоб» виявився напрочуд зручним для російської пропаганди. Тому що від тези «не всі там фашисти» до «їх треба захищати» – навіть не крок, а лише півкроку.

Згодом подібні «флешмоби» – знову ж таки, організовані, зняті і змонтовані – відбулися ще в двох містах України: Харкові та Одесі. На тамтешніх вокзалах теж прозвучали пісеньки з радянських кінофільмів. Харків’яни співали «Старий клен» з фільму «Дівчата», одесити – «Смуглянку» із «В бой идут одни старики».

Багатьом українцям дістало здорового глузду не повестися на організовані провокаторами-сепаратистами пісенні флешмоби. У різних містах сепаратисти отримали належну відсіч. Так у  Горішніх Плавнях спроба «підхопити» так званий «пісенний флешмоб», організований російськими кураторами, була зірвана місцевими проукраїнськими мешканцями. Проросійські активісти прийшли під міськадміністрацію з метою долучитися до «флешмобу», який до того вже відбувся у кількох українських містах, аби поспівати радянських пісень. Проте на акцію завітали проукраїнськи налаштовані містяни, зокрема воїни АТО, які зірвали флешмоб та облили любителів радянського минулого свинячою кров’ю.

Як згодом вдалося з’ясувати, флешмоб  був організований через групу  «Вконтакті», координатором була людина з Росії.

Тож жителям нашої країни варто пам’ятати, – коли українці масово починають співати радянські пісні й вестися на «братні» «флешмоби», десь на сцену піднімається якийсь камуфльований Захарченко і заявляє: «І в місто Миколаїв, і в славну Каховку, і в Одесу ми прийдемо як господарі, а також Херсон, Дніпропетровськ, Запоріжжя». Будьмо пильними й не виступаймо на боці ворога у інформаційній  та психологічній війні.

Відео відвертого зізнання: “Пісенний флеш-моб: СРСР повертається та перемагає!” Зізнання ідеологоа флеш-мобу…