Черкаські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території Центрального ринку

Метою цих навчань було не лише перевірити готовність дій адміністрації та добровільної пожежної дружини об’єкту. Не менш важливим для рятувальних підрозділів було питання відпрацювання різних аспектів взаємодії при ліквідації пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей.
За легендою навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем в одному з торгових приміщень виникла пожежа. Вогонь почав швидко поширюватися на інші торгівельні павільйони.
Пожежу виявив робітник магазину, який телефоном повідомив про подію оперативно-диспетчерську службу Управління, адміністрацію ринку та за допомогою первинних засобів пожежогасіння приступив до гасіння. У подальшому співробітники ринку займалися евакуацією людей, майна та намагалися стримати розвиток вогню за допомогою первинних засобів пожежогасіння.
Звичайно значну увагу на об’єкті, фахівці ДСНС приділили фаховим питанням, як то наявності та справності протипожежного водопостачання, відповідності нормам протипожежних відстаней між торговими спорудами та ширини проїздів. Під час виконання спеціальних вправ рятувальники відпрацювали фахові навички роботи із обладнанням та спорядженням безпосередньо в епіцентрі події.

У Черкасах врятували чоловіка, в якого стався напад епілепсії просто неба.