Черкаські націоналісти влаштували вечір пам’яті свого побратима Сергія Амброса

Друзі, побратими по зброї та всі, хто знав Сергія Амброса смолоскипною ходою та символічним багаттям вшанували пам’ять загиблого воїна. Саме 18 лютого у селі Широкіно під час мінометного обстрілу Сергій Амброс отримав смертельне поранення. В честь солдата у Черкасах перейменовано одну з міських вулиць.

Черкаський осередок “Азову” влаштував акцію протесту під стінами російської банківської установи.

У Черкасах згадали події Дебальцівського котла

Дні вшанування загиблих під час розстрілів на Майдані історично співпали з останніми днями виходу наших військ з Дебальцевого. Саме цими днями 2015 року останні українські підрозділи покидали Дебальцівський котел. Ця битва стала одним з найтрагічніших епізодів російсько-української війни на Сході.

Міський голова Черкас та губернатор добре пам’ятають ті дні, коли на Дебальцівському плацдармі точились жорстокі бої, там Анатолій Бондаренко втратив друга дитинства.

Спогадами про ті страшні дні поділився один з учасників боїв за Дебальцево. За словами військового, подекуди командування залишало солдат напризволяще.

Бої за Дебальцеве тривали з кінця липня 2014 року по лютий 2015 року. За офіційними українськими даними наша сторона втратила 179 військових, більше 500 поранених, 110 полонених та 31 військовослужбовець пропав безвісти.

У Черкасах вшанували Героїв Небесної Сотні та Небесної Варти.

В мережі оприлюднено відо з місця побиття п’яним депутатом Рибченко АТОшника інваліда-афганця

В мережі оприлюднено відео з нагрудних реєстраторів патрульних з місця подій 11 лютого 2017 р. біля ресторану “Чайка” в Черкасах, де п’яний депутат Черкаської обласної ради О.Рибченко спочатку наїхав позашляховиком Мерседес, а потім жорстоко побив інваліда-афганця, учасника АТО Олега Остапенко. В крові депутата виявлено 1.14 промілє алкоголю при нормі в 0,2.
Відкрито кримінальне впровадження.

Читайте також:

П’яний депутат облради Олександр Рибченко навмисне збив позашляховиком, а потім жорстоко побив інваліда, учасника бойових дій в Афганістані та АТО Олега Остапенка

Черкаські поліцейськи провели спецоперацію по визволенню заручника

Під час проведення санкціонованого обшуку власник приміщення під загрозою застосування вогнепальної зброї захопив у заручники одного з працівників поліції. Протягом двадцяти хвилин в результаті проведеної спецоперації заручника було звільнено. Зловмисника затримано.

17 лютого в рамках відкритого кримінального провадження, в одному із будинків міста Черкас працівники поліції проводили санкціонований обшук. Коли працівники поліції намагалися ознайомити власника з ухвалою, чоловік дістав предмет, схожий на вогнепальну зброю та під загрозою її застосування захопив одного з працівників поліції в заручники.

На місце події негайно виїхали батальйон поліції особливого призначення, слідчо-оперативна група Черкаського відділу поліції та керівництво ГУНП. Терміново було розроблено спецоперацію по звільненню заручника та розпочаті перемовини зі зловмисником. Коли стало зрозуміло, що він не йде на контакт, була проведена силова операція, в результаті якої зловмисника затримано, а заручника звільнено та передано лікарям.

Під час проведеного санкціонованого обшуку спільною групою Уманськоговідділення та Черкаського відділу поліції в приміщенні зловмисника виявили декілька предметів, схожих на автоматичну вогнепальну зброю, частини до вогнепальної зброї, арбалет, гранату РГД-5 споряджену запалом, суху речовину зеленого кольору схожу на марихуану, пристрої для куріння марихуани, відео та фото, схоже на порнографічне та предмети інтимного характеру.

Всі виявлені речові докази вилучено та направлено на експертизи. Зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. За даним фактом Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 349 (Захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Після надходження результатів експертиз буде вирішуватись питання про відкриття ще ряду кримінальних проваджень.

У Черкасах жінка замкнула і покинула дітей.

У Черкасах вшанували Героїв Небесної Сотні та Небесної Варти

Ранок 20 лютого у Черкасах розпочався з вшанування пам’яті всіх загиблих під Час Революції Гідності та російсько-української війни. Скорботний захід розпочався з покладання квітів до пам’ятника Борцям за волю України.

Згодом процесія перемістилась до Свято-Троїцького кафедрального собору, де священнослужителі провели богослужіння за всіма, хто поклав своє життя за український народ та землю.

Перші особи міста та області наголосили на тому, що подвиг цих людей слід пам’ятати завжди.

Нагадаємо, що саме 20 лютого 2014 року протестувальники перейшли в контратаку на силовиків після нічного штурму Майдану. Саме цього дня снайпери знищили, за інформацією МОЗ України, 71 демонстранта. Загалом Героями Небесної Сотні стали 6 черкащан.

Черкаські атовці отримали бойові відзнаки від Президента.

З черкаськими “батьківщинівцями” зустрівся відомий політик Борис Тарасюк

До Черкас на зустріч зі своїми черкаськими однопартійцями завітав відомий український політик та дипломат Борис Тарасюк.

Борис Іванович розкритикував діючу владу за її бездіяльність та прорахунки. Зокрема пан Тарасюк розповів про зустріч лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з новообраним президентом США Дональдом Трампом.

Черкаська «Батьківщина» створила обласний Антирейдерський штаб.

У середмісті Черкас ДТП за участю “маршрутки” №8 та ВАЗу

Близько девятої години ранку по вулиці Максима Залізняка відбулась дорожньо-транспортна пригода за участю автобуса громадського транспорту та легкового автомобіля ВАЗ2109. Останній врізався в задню частину маршрутки. Обставини ДТП з’ясовуються співробітниками поліції.

На в’їзді до Черкас з боку Золотоноші одночасно сталося 4 ДТП за участю 5 легковиків. Причина – сильна ранкова ожеледь.