У Черкасах може з᾽явитися сквер Чорновола та «солодкі» провулки

Такі рекомендації виконавчому комітету надасть топонімічна комісія. Пропозиції від громадян приймали протягом двох місяців, зупинилися саме на таких оптимістичних назвах.

Іменем видатного українського діяча В᾽ячеслава Чорновола пропонують назвати розташований на однойменній вулиці існуючий сквер «Молодіжний». Низка громадських організацій внесли пропозицію облаштувати нову зону відпочинку на розі бул. Шевченка та вул. Чорновола. Але ця земельна ділянка перебуває в оренді на 49 років у приватного підприємця, який не хоче відмовлятися від неї на користь громади. Але й доглядати за територією не хоче, через що вона стрімко занепадає. Заступник міського голови Ігор Коломоєць дав доручення Муніципальній інспекції виїхати на місце і вжити заходів щодо недобросовісного підприємця.

Перейменування вулиць не тягне за собою фінансових витрат.

Черкаські бійці батальйону «Донбас» підтримують торгову блокаду на Сході

Бійці закликають побратимів не здаватися, а спец призначенців – не виконувати злочинних наказів Уряду. У разі силового розгону блокади бійці «Донбасу» готові стати на підтримку її учасників.

Війну на Сході разом із В᾽ячеславом пройшов і його бойовий побратим з позивним «Етюд». У 2014 він пішов добровольцем у батальйон «Донбас», брав участь у бойових діях в Широкіно та нагороджений хрестом за нагороду Маріуполя.

Торгова блокада самопроголошених ДНР та ЛНР триває з кінця січня. Учасники перекривають автомобільні шляхи та залізничні колії, аби припинити торгівлю із окупованими територіями.

Черкащани про торгову блокаду Донбасу. 

У Черкаському музеї зацвіли фіалки

Традиційну весняну виставку живих квітів «Черкаська фіалочка» відкрили у Художньому музеї. Тут представлені представниці найрідкісніших сортів. Помилуватися чи придбати ніжні квіти можна з 3 по 5 березня.

У центрі Черкас облаштували місце для ярмарку саджанців.

У центрі Черкас не працюють світлофори

Проблема із регулювальниками руху виникла на перехресті бул. Шевченка та вул. Небесної Сотні. Ймовірно світлофори вимкнули через ремонт дорожнього покриття на центральних вулицях. Однак, це створило незручності як для пішоходів, так і для водіїв. Поліції для регулювання руху на місці не було.

Рух вул. Небесної сотні обмежено через ремонт.

Бізнес-структури, яких пов’язують з ОПГ, створюють підконтрольний майданчик «ProZorro»

«Антена» від поінформованого джерела отримала інформацію, що Андрій Бородай – відомий бізнесмен, що прославився побудовою багатоповерхівки замість театрального скверу в центрі Черкас, проектами забудови Соснівки та Замкового узвозу, разом із Віталієм Дядченком, колишнім депутатом Черкаської міської ради та працівником центрального апарату технологічного штабу Партії регіонів, за сприяння секретаря міської ради Радуцького, крім проектів по руйнації історично-культурного середовища Черкас, планують створення підконтрольного собі торговельного майданчика системи «ProZorro», який буде розташовуватися в приміщенні, що в результаті корупційної оборудки  опинилося під контролем підставних громадських організацій, керованих Дядченко і знаходиться в центрі Черкас на вулиці Хрещатик, 221.

Крім того, в роботі торгівельного майданчика задіяні в основному колишні працівники технологічного штабу Партії регіонів, що були помічені у фальшуванні виборів в Черкасах. За інформацією нашого джерела, торгівельний майданчик може бути використано з метою втручання в роботу системи електронних закупівель та маніпулювання результатами її роботи. «Антена» просить правоохоронні органи перевірити цю інформацію.

Але ми доволі критично сприймаємо перспективи співпраці з правоохоронною системою міста, яку останнім часом обгрунтовано підозрюємо в корумпованих зв’язках зі структурами Бородая-Радуцького. Тими самими, які ще наприкінці 2015 року майбутній генпрокурор України Юрій Луценко збирався зруйнувати. Але, як бачимо, і на цей раз корупція і великі гроші.

У Черкасах знизився ажіотаж на закриття ФОПів

У Черкасах знизився ажіотаж на закриття підприємницької діяльності. Напередодні Нового року у міському ЦНАПІ були цілодобові черги у зв᾽язку з рішенням уряду про сплату з 1 січня 2017 року щомісячного внеску фізичними особами-підприємцями у розмірі 704 гривень. Нині бажаючих відкрити бізнес на 20% менше, ніж тих, що хочуть його закрити.

ЦНАП планує запустити можливість обслуговування через інтернет.

На парковці біля мерії сталася ДТП

У Черкасах на парковці біля мерії водій Nissan Sunny AD Van скоїв ДТП і втік з місця пригод. Про це повідомив черкащанин Ігор Бутенко у соцмережі.

Якщо хтось упізнав власника авто – звертайтеся до Ігоря Бутенка через приватні повідомлення у соцмережах.

ДТП на розі вулиць Надпільної та Смілянської.