«Сосновий бір» оживає після зими

Весна випереджає календар на місяць, погода майже квітнева. Однак в ранні весни, як правило, стрімкого і дружнього наростання тепла не буває, повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Хоча середньодобова температура повітря і вища за норму на 2-4º та сягає 4-7º тепла, однак в середині березня очікується істотне зниження температурного фону.
За прогнозом, до 15 березня переважатимуть східні синоптичні процеси, тому значних змін у погоді не передбачається. Нічні температури повітря становитимуть від 1º морозу до 4º тепла, денні – 7-12º тепла. Надалі прогнозується надходження більш вологого повітря із заходу, а отже зросте ймовірність дощів.

Черкащани не хочуть, щоб у Соснівці виріс черговий палац

Скандальне будівництво без дозвільних документів розпочали на розі вул. Можайського та Лісової Просіки. Більшість місцевих жителів, на жаль, байдужі до збереження лісових насаджень. Дехто навіть схвалює будівництво, щоправда не приватного будинку, а об᾽єкту соціального значення.

Жодних документів на забудову території поки що немає. Але компанія, створена в вересні минулого року має тверді наміри освоїти цю земельну ділянку. Втім, відповідного рішення на сайті міської ради знайти не вдалося, хоча за нашою інформацією воно має бути винесено на сесію міськради.

У проекті йдеться про виділення в оренду на 49 років території під зведення медичного центру. Але як відомо з Єдиного Реєстру Юридичних осіб, фірма-забудовник займається також здачею в оренду об᾽єктів нерухомості. Тому більш, ніж ймовірно, що на такому жвавому перехресті двох магістралей збиралися звести офісне приміщення, а не лікарню, при цьому вирубавши сосни. Аби унеможливити знищення лісового фонду черкаські активісти вийшли на акцію прямої дії і знесли паркан навколо майбутньої забудови. А вже увечері територію охопило полум᾽я.

Немає жодних сумнівів, що це був підпал, але навряд його вчинили активісти. Оскільки за кілька годин до пожежі будівельники старанно збирали і вивозили з території робочий інвентар та особисті речі. Завдяки злагодженій роботі рятувальників вдалося вберегти лісовий масив, на який вже поклали око багатії. Йдеться про 2 га лісу, де планують збудувати котеджі. Про це – у наступних розслідуваннях «Антени».

Активісти знесли огорожу навколо незаконної новобудови в Соснівці.

У Черкасах триває облаштування міського благоустрою

На розі вул. Надпільної та Грушевського вкладають тротуарну плитку. Такі комфортні перехрестя можна побачити у центральній частині місця. Роботи триватимуть протягом двох днів, тож не створять суттєвих незручностей для перехожих.

У середмісті облаштували «проблемний» перехід. 

У Черкасах затримали чоловіка, який виготовляв наркотики

Під час санкціонованого обшуку його домоволодіння правоохоронці виявили понад 500 грам амфітаміну, марихуану, обладнання для виготовлення наркотичних засобів та фасування, інгредієнти для виготовлення психотропних речовин, пістолет, кошти в сумі 2300 доларів США та 23 тисячі гривень. Про це повідомили у прес-службі ГУ НП у Черкаській області.

Уночі на дамбі поліція виявила п`яного водія.

У Черкасах зневажливо ставляться до державного символу України?

По вулиці Гоголя, в районі Центрального ринку, нещодавно встановили паркан, який відділяє проїзну частину від незаконно там встановлених торгових павільйонів. Адже ці конструкції перебувають на автомобільному шляху вулиці. Власне на самих парканах зображені Малий Державний герб України – Тризуб та герб Черкас. І все це посеред сміття, машин та безпритульних собак.

Згідно закону України про зображення Державного Гербу України він може використовуватись виключно у чітко визначених місцях. Наприклад: на стовпах прикордонних знаків, що позначають державний кордон України та у пунктах пропуску через державний кордон;

на бойових прапорах військових частин та з’єднань Збройних Сил України та інших військових формувань, які створюються відповідно до законів України; або ж на бланках паспортів громадянина України, паспортів громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичних та службових паспортів України, посвідчень, свідоцтв та інших документів, що видаються державними органами згідно із законом;

Читайте також: У Черкасах провалився сміттєвоз.

 

Центр Черкас звільнили від стихійної торгівлі

Міська влада спільно з поліцією у центрі Черкас здійснили заходи з ліквідації стихійної торгівлі. За словами заступника міського голови Геннадія Шевченка, місто має бути чистим та комфортним для його жителів.

Окрім неестетичного зовнішнього вигляду, стихійники ще й заважали вкладати тротуарну плитку на площі перед ЦДЮТ. Усі підприємці були попереджені, їм надали альтернативні робочі місця. Але не всі поставилися з розумінням до таких змін. Зокрема, представники організації, що роздають на площі бездомних собак, не хотіли звільняти насиджене місце.

 

 

 

 

 

Голова СБУ передав співробітникам у Черкасах сертифікати на квартири

Під час робочої поїздки до Черкащини Голова Служби безпеки України Василь Грицак передав співробітникам 18 сертифікатів на квартири. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Служби, центральної та обласної влади, інвесторів, – повідомляє Прес-центр СБ України.
Також очільник спецслужби подякував голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку за внесок у соціальний захист правоохоронців, зокрема за передачу на баланс Служби декількох квартир. «Дуже важливо, що питання надання житла співробітникам СБУ вирішується не тільки в столиці», ‒ наголосив Грицак, вручаючи сертифікати. Лише у 2016 році співробітники СБ України отримали 502 квартири у різних регіонах країни. «Керівництво держави приділяє величезну увагу вирішенню житлового питання військових, зокрема працівників спецслужби», – підкреслив він.
За словами В.Грицака, більшість з тих, хто сьогодні отримує житло, учасники бойових дій, які повернулися з району проведення антитерористичної операції. «Усі вони герої, і тому Батьківщина щиро віддячує своїм захисникам. Кожен, хто мужньо боронить свободу і незалежність України, заслуговує на безмежну повагу і шану», ‒ зазначив Голова СБУ. Крім того під час урочистостей присутні відзначили пам’ять загиблих у районі.
Грицак також нагадав, що скоро відзначатиметься 25 років від створення Служби. «За останні три роки ми змужніли, в нас виросли зуби. Вороги стали поважати нас і боятися», ‒ зауважив він, додавши, що СЬУ реформується на марші. «Ми очищуємо свої лави, за нашими матеріалами відкрито 65 кримінальних проваджень проти співробітників». Також Голова СБУ нагородив співробітників управління СБ України у Черкаській області відомчими нагородами.

Відео: Прес-центр СБ України