Скандальне будівництво без дозвільних документів розпочали на розі вул. Можайського та Лісової Просіки. Більшість місцевих жителів, на жаль, байдужі до збереження лісових насаджень. Дехто навіть схвалює будівництво, щоправда не приватного будинку, а об᾽єкту соціального значення.

Жодних документів на забудову території поки що немає. Але компанія, створена в вересні минулого року має тверді наміри освоїти цю земельну ділянку. Втім, відповідного рішення на сайті міської ради знайти не вдалося, хоча за нашою інформацією воно має бути винесено на сесію міськради.

У проекті йдеться про виділення в оренду на 49 років території під зведення медичного центру. Але як відомо з Єдиного Реєстру Юридичних осіб, фірма-забудовник займається також здачею в оренду об᾽єктів нерухомості. Тому більш, ніж ймовірно, що на такому жвавому перехресті двох магістралей збиралися звести офісне приміщення, а не лікарню, при цьому вирубавши сосни. Аби унеможливити знищення лісового фонду черкаські активісти вийшли на акцію прямої дії і знесли паркан навколо майбутньої забудови. А вже увечері територію охопило полум᾽я.

Немає жодних сумнівів, що це був підпал, але навряд його вчинили активісти. Оскільки за кілька годин до пожежі будівельники старанно збирали і вивозили з території робочий інвентар та особисті речі. Завдяки злагодженій роботі рятувальників вдалося вберегти лісовий масив, на який вже поклали око багатії. Йдеться про 2 га лісу, де планують збудувати котеджі. Про це – у наступних розслідуваннях «Антени».

Активісти знесли огорожу навколо незаконної новобудови в Соснівці.

Від Editor