Поблизу новобудов на Митниці суцільне бездоріжжя

Поблизу новеньких багатоквартирних будинків, що розташовані по вулиці Сержанта Жужоми утворилося справжнє бездоріжжя. Грунтова дорога стала настільки понівечена, що легковому автомобілю не так просто там проїхати. Місцеві жителі неодноразово фіксували факти застрягання машин у ямах цієї дороги.

Читайте також: У Черкасах триває капітальний ремонт вул. Небесної Сотні.

На вулиці Героїв Дніпра розпочалось прибирання будівельного сміття

Нещодавно мешканці мікрорайону Митниця скаржились на велику кількість будівельного сміття вздовж набережної. Люди фотографували гори старого асфальту та іншого непотребу, який залишився після робіт із оновлення вулиці Героїв Дніпра.

Наразі ремонтники за допомогою техніки прибирають дане сміття. Таким чином очищуючи прибережну зону.

Читайте також: Вздовж бульвару Шевченка поступово руйнується огорожа.

https://www.youtube.com/watch?v=E27dqutdRFo&feature=youtu.be

У Черкасах стартував ярмарок саджанців

Троянди, гладіолуси, ялівці, плодові дерева та кущі. Пані Тетяна вирощує саджанці уже 15 років поспіль, в наявності як плодові, так і декоративні рослини. Її колега Григорій Мефодійович торгує цибулинками квітів, на перший погляд здається, що то тюльпани. Та як пояснює садівник з 10-річним стажем, це – гладіолуси. В асортименті – різні сорти та кольори. Головна мета цих квітів – приносити людям радість.

Садоводи радять купувати рослини, корені яких знаходяться в землі. Зберігати придбані рослини можна кілька днів як на балконі, так і в кімнаті, головне уникати прямих сонячних променів.

У центрі Черкас облаштували місце для ярмарку саджанців.

У Черкасах триває капітальний ремонт вул. Небесної Сотні

Наразі триває підготовка дороги до нового покриття. На відрізку між бул. Шевченка та вул. Гоголя працює техніка та призупинено рух транспорту.

Також цього року капітально відремонтують: вул.Смілянська (від 30 років перемоги до межі міста), Автомобілістів, Луценка, Сурікова (від провулка Анатолія Пашкевича до залізничного переїзду), Митницька ( від вул. Максима Залізняка до Надпільної), Гетьмана Сагайдачного ( від вул. Добровольського до вул.Пацаєва), Припортова, Чіковані, Санаторна, Золотоніська, Узвіз Стрілецький, Братів Савченків, Генерала Коротеєва, Горіхова, Затишна, Симоненка, Хрещатик (зі встановленням світлофора на перехресті з вул.Святотроїцькою).

Що знають черкащани про екологічну загрозу Землі?

До Всесвітнього дня Землі, який щорічно відзначається у день весняного рівнодення, ми запитали черкащан, що вони знають про екологічну загрозу Землі та як з цим боротись.

День Землі – назва, яку використовують щодо різних заходів, що їх проводять навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля. Також «День Землі» – громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

Читайте також: Завершені роботи по розчищенню протоки між Дніпром та озером на Митниці.

У Черкасах обікрали ювелірний магазин по сусідству з поліцією

Зловмисники з допомогою ломика пошкодили пластикову частину вхідних дверей та проникли до приміщення магазину, – повідомляє прес-служба ГУНП в Черкаській обл. Узрівши поліцію, двоє невідомих з сумками перебігають дорогу в напрямку парку «Соборний». Слід зауважити, що парк являє собою дуже вигідний для злочинців і складний для переслідування об’єкт. Його площа становить майже 13 гектарів, які суцільно заросли зеленими насадженнями, на його території ведеться велике будівництво храмових споруд, до його меж з різних сторін прилягають приватний сектор, залізничні колії, територія стадіону.

Тому було прийнято рішення викликати на допомогу ще два наряди груп реагування поліції охорони, а також наряд патрульної поліції – по лінії «102». Таким чином, спільними зусиллями правоохоронці заблокували всі вірогідні виходи крадіїв з парку.

Одного з втікачів поліцейські охорони затримали, коли він намагався перескочити паркан будівельного майданчика, а другого вже аж на протилежному боці парку, при спробі вибігти на вулицю Небесної Сотні.

Тікаючи, підозрювані повикидали свої торби та знаряддя злочину: балаклаву, рукавички, спеціальний ніж, яким вирізали пластикові двері, а також «здобуток» – більше 3 кг ювелірних виробів. Крім того, під час поверхового огляду, у одного з крадіїв знайшли в кишенях срібні хрестик та браслет з обкраденої «ювелірки».

Затримані 34-річний житель Золотоніського району та 47-річний громадянин іншої держави виявились «бувалими» злочинцями – мають за плечима не одну «ходку» за крадіжки та грабунки. До того ж, один із затриманих підозрюється у зґвалтуванні, яке вчинив 9 березня цього року у м. Золотоноша Черкаської області.

Зловмисників було затримано згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом Черкаський відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

У Черкасах зупинили нетверезого водія.