Міського голову Черкас нагородили грамотою Верховної Ради України

Міського голову Черкас Анатолія Бондаренка відзначили грамотою Верховної Ради України. Цю відзнаку «за заслуги перед українським народом» разом із нагрудним знаком на засіданні регіональної платформи Асоціації міст України йому вручили народні депутати Олег Петренко та Владислав Голуб.

Такими нагородами черкаських посадовців відзначили «за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм». Відповідне розпорядження 10 лютого 2017 року підписав спікер Верховної Ради України Андрій Парубій.

Читайте також: Із МСЕКу в Черкасах зробили режимний об’єкт, – депутат звернувся в прокуратуру.

У Черкасах обговорили варіанти збільшення ролі органів місцевого самоврядування

У Черкасах відбулось засідання регіональної платформи Асоції міст України, на якому народні депутати України та представники органів місцевого самоврядування обговорили питання підвищення статусу органів місцевого самоврядування та законодавчі новації, за допомогою яких вдасться це реалізувати.

Одним з пунктів порядку денного був розгляд питання щодо впливу законодавчих змін бюджетної політики на ефективність управління місцевими бюджетами. Доповідачі відмітили, що наразі держава заборгувала підприємству “Черкасиводоканал” 44 мільйони гривень, а Теплокомуненерго 2,5 мільйони гривень.

Своє бачення розвитку політики посилення ролі органів місцевого самоврядування у рамках децентралізації висловив народний депутат Олег Петренко.

Народні обранці пообіцяли і надалі підтримувати діяльність Асоціації та на своєму рівні поліпшувати процес децентралізації.

Читайте також: У Черкаській міській раді не відбулось засідання комісії по зміні генплану міста.

Фронтмен гурту «Антитіла» зустрівся зі студентами ЧНУ

Напередодні концерту у Черкасах, лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя поспілкувався зі студентами ЧНУ. Зустріч відбулась у форматі запитань та відповідей. Музикант давав відповіді на різноманітні питання від молоді та ділився думками.

Читайте також: Влітку на Черкащині планують провести військово-цивільний фестиваль.

У Черкаському музеї відзначили мистецький день народження

15-річний ювілей святкують студенти та викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету.  Виставка включає понад 200 робіт, виконаних у різних стилях та техніках.

Виставка демонструє вдалий симбіоз зрілих митців і талановитої молоді, що є досить активною у застосуванні новітніх тенденцій та несподіваних творчих рішень, але одночасно продовжує розвивати традиції національної художньої школи.

У Черкасах ведмеді, зайці та ляльки стали експонатами.

Із МСЕКу в Черкасах зробили режимний об’єкт, – депутат звернувся в прокуратуру

Депутат Черкаської обласної ради Михайло Мушієк звернувся  до прокуратури стосовно перешкоджання депутатській діяльності. 16 січня обласний обранець прибув до комунального закладу, але не зміг вільно потрапити всередину. Після розмови з відеокамерою депутат зробив ще кілька спроб потрапити до приміщення, але все марно. Лише після приїзду заступника голови обласної ради двері відчинили.

Депутат вважає, що прокуратура повинна розібратися, чому громадяни не можуть безперешкодно потрапити до медустанови.

Влітку на Черкащині планують провести військово-цивільний фестиваль

Вперше паломництво «Холодноярська проща» здійснили у 2015 році за підтримки і благословення Філарета. Нині традицію хочуть відновити.

Фестиваль, приурочений до свята Хрещення Русі під гаслом «Одне Хрещення – Єдина Церква і Єдина Держава» та має благодійний, духовно-патріотичний і реабілітаційно-мотивуючий характер і передбачає щорічне православне паломництво для військовослужбовців, священиків та їх родин.

На території фестивалю діятимуть табори, відбуватимуться приготування вуличної їжі, народні танці, купання та змагання, ну і звісно ж молитви. Основні місця дислокації розташовані у Чигирині та навколишніх селах.

Священнослужитель планує створити волонтерський комітет на базі Черкаського національного університету. З кожним учасником фестивалю буде підписано меморандум про співпрацю. Уже налагоджено зв᾽язок з профільними міністерствами, Українським козацтвом та громадськими організаціями. Бюджет формуватимуть спільно з обласним управлінням культури.

Новостворена батьківська рада у Черкасах набуває резонансу

З ініціативою створення громадської організації виступила голова батьківського комітету 31-ї гімназії Наталія Прокопчук. Вона назвала мету та основні цілі батьківської ради, серед яких безпека, просвіта, контроль фінансових витрат навчального закладу та профорієнтація.

Та не всі представники батьківського комітету підтримують створення такої громадської організації, зокрема батько учнів школи №17 Дмитро Шакін написав на своїй сторінці у соціальній мережі, що новостворена “Батьківська рада м. Черкаси” – є “спільним проектом” Марини Бакланової, тобто заступниці директора департаменту освіти і “кишенькових” батьківських рад навчальних закладів міста, та черговим елементом “матриці” системи освіти, яка все більше нагадує “королівство кривих дзеркал”. Оскільки серед функцій організації – чимало справ, якими мають займатися співробітники міськвиконкому та його підрозділів.

Колегу підтримав у мережі й Костянтин Опарін, він зазначив, що доволі дивним і сумнівним виглядає створення батьківського комітету міста за обставин, коли ініціатива по створенню надходить від керівника батьківського комітету одного з навчальних закладів, яка відразу заявила що дана організація потрібна для захисту інтересів навчальних закладів, хоча головною метою таких громадських об’єднань повинно бути насамперед захист дітей та їх прав. На збори організовано прибули керівники та представники батьківських комітетів усіх навчальних закладів міста, які одноголосно проголосували «ЗА» (створення). Збори здебільшого проводились Мариною Баклановою, а протокол про створення громадської організації вже був готовий ще до початку зборів. Телекомпанія «Антена» продовжить слідкувати за перебігом подій та співпрацею новоствореної батьківської ради з міським департаментом освіти.