Звільнений другий заступник директора КП «Дирекція парків» про конфлікт навколо будівництва на пляжі «Пушкінський»

29 червня секретар міськради та колишній куратор над діяльністю КП «Дирекція Парків» Олександр Радуцький разом з директором КП «Дирекція парків» Володимиром Стойко дали прес-конференцію щодо будівництва капітальної споруди на пляжі «Пушкінський». За їхніми словами, вони були здивовані побачити на тому місці конструкцію, яка поступово набуває ознак капітальної споруди. Тоді, у виникненні цієї конфліктної ситуації, вони звинуватили заступника міського голови Черкас Геннадія Шевченка та депутата міськради Олексія Мельника.

У відповідь на це Олексій Мельник розкритикував висловлювання Радуцького та Стойка та їхню діяльність як посадовців. За словами пана Мельника, дана конструкція, в першу чергу, має забезпечити комфортні умови для відпочивальників та обслуговуючого персоналу пляжу. Окрім цього депутат переконаний, що чиновники підняли ґвалт навколо пляжу задля того, щоб відвести увагу громадськості від будівництва «мільйонного» туалету у «Сквері Хіміків».

Читайте також: «Побачимо, чим займаються ці хлопці у міськраді», – заступник міського голови Черкас про «Дирекцію парків».

Голову Апеляційного суду Черкаської області Бабенка буде звільнено

Вища кваліфікаційна комісія суддів уже внесла відповідне подання. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав член Ради громадського контролю НАБУ Роман Маселко.

«Вперше в історії України голову суду буде звільнено за тиск на суддю. Усі знають, що часто саме голови судів забезпечують “правильні” рішення шляхом використання своїх адміністративних повноважень. Але всі вони мають індульгенцію безкарності, бо такі впливи є основою діючої “системи”. Змінити ситуацію, можна лише реальним покаранням. Саме тому “система” трималась за Бабенка до кінця. Його намагались відправити у відставку, нас переконати “відпустити конфлікт”, головне щоб не покарали, – написав юрист.

Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів винесла дійсно дуже важливе і символічне рішення. Це серйозний удар системі та сигнал викривачам, що боротися можна і варто. А для Бабенка це не фінал. Є ще кримінальні справи і питання його ролі у справах Майдану.

Телекомпанія «Антена» неодноразово показувала в ефірі матеріали про корупційні дії збоку голови обласного Апеляційного суду. Тож новину про його звільнення місцева громада сприйняла, як сенсацію.

Власник захопленого приміщення колишнього магазину “Юність” звинувачує голову апеляційного суду Бабенка в причетності до рейдерства.

З 20 по 23 липня поблизу Тернополя відбудеться 5-ий ювілейний фестиваль «Файне Місто» 2017

Найяскравіша музична пригода літа – фестиваль «Файне Місто» святкує 5 років.

З 20 по 23 липня поблизу Тернополя (на території іподрому) пройде 5-ий ювілейний фестиваль «Файне Місто» 2017, який з року в рік вражає все більшу кількість відвідувачів своїми масштабами. Під відкритим небом одразу на 6-ти сценах перед гостями фестивалю свої шоу презентують  вітчизняні та іноземні артисти, а також хедлайнери світового масштабу.

Guano Apes – легендарний німецький гурт, на чолі з епатажною фронтвумен Сандрою Насіч та Poets of the Fall – фінські рокери, які заполонили мільйони сердець своїми романтичними хітами вже стали справжнім подарунком для фестивальників усієї країни. Загалом  фестиваль з днем народження привітають більше 100 артистів, які працюють у різних напрямках та жанрах: Korpiklaani, Eskimo Callboy, Zardonic, Betraying the Martyrs, Annisokay, Брати Гадюкіни, Друга Ріка, Антитіла, ТНМК, BRUTTO (з акустичною програмою), Bloom Twins, On-The-Go, I am waiting for you last summer, Один в Каное, Jinjer, Detach та багато інших.

«Файне Місто» – єдиний український фестиваль, що входить в асоціацію європейських фестивалів і займає передові місця в списку кращих літніх оупен-ейрів країни, на який з нетерпінням очікують цілий рік тисячі фестивальників.

Протягом чотирьох днів минулий фестиваль щодня відвідувало більше 10000 відвідувачів. Цього року цей показник має всі шанси збільшитись вдвічі, адже цьому сприяє нова територія івенту, яка тепер розташована на 15-ти гектарах тернопільського іподрому, оточена деревами та зі ставком неподалік. Загалом  фестивальна локація максимально підготовлена для комфортного перебування гостей на фестивалі: транспортна розв’язка, налагоджена фестивальна інфраструктура та величезна територія з наметовим містечком, фудкортами, душовими кабінами, пунктами підзарядки телефонів, біотуалетами, камерами зберігання, парковкою та іншими зручностями зроблять відпочинок якісним та незабутнім.

Окрім концертної програми, відвідувачів вже традиційно очікують різноманітні розважальні локації: спортивні зони, арт зона, салон краси, велопрокат, кінопокази, літературна зона, лекторії, вуличні театри, дитяча зона, ігрова зона, атракціони, караоке, майстер класи, екскурсії  та інші приємності.

Фестиваль «Файне Місто» традиційно пройде під гаслом «ТЕРИТОРІЯ ВІЛЬНИХ ЛЮДЕЙ», так як головна мета організаторів – побудувати місто, в якому кожен з відвідувачів хоч і на кілька днів, але зможе відчути енергію свободи, шалений драйв життя, отримати незабутні спогади, знайти нових друзів та поповнити свій інстаграм сотнями прикольних селфі 😉

Плануй свій літній відпочинок вже зараз!  «Файне Місто» –  це час насолоджуватись життям на територій вільних людей.

Черкащан закликають заощадити на отриманні електронної копії документів з держреєстру

В сервісі «Он-лайн будинок юстиції» ця послуга буде коштувати 20 грн., у паперовому варіанті – 40 грн. Крім цього, не відходячи від комп᾽ютера, можна безкоштовно подати заяву на реєстрацію юридичної особи, чи фізичної особи-підприємця.

Черкащанам розповіли, як уникнути судових тяганин при отриманні спадщини. 

«В університеті відбулась революція» – Олег Григор про ситуацію у ЧДТУ

Після буремних подій, що трапились у стінах Черкаського державного технологічного університету, нині в.о. ректора університету Олег Григор дав прес-конференцію. Очільник навчального закладу повідомив про те, що наразі виш працює у штатному режимі та налагоджує процедуру видачі дипломів, яка зірвалась через зміну керівника та хакерську атаку.

Окрім того університет очікує від Міністерства освіти і науки призначення дати офіційних виборів нового ректора університету.

Читайте також: Викладачі ЧДТУ перекрили рух по бульвару Шевченка, протестуючи проти призначення Міносвіти Тамари Качали ректором університету.

На вул. Гоголя виникла пожежа

29 червня близько опівночі займання виникло неподалік Центрального ринку у нежитловій будові. Вогонь перейшов на сусідні приміщення. На виклик приїхало відразу два екіпажі рятувальників, які за лічені хвилини ліквідували полум’я.

На вулиці Чорновола сталася пожежа. 

«Побачимо, чим займаються ці хлопці у міськраді», – заступник міського голови Черкас про «Дирекцію парків»

Заступник міського голови Черкас і нинішній куратор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко прокоментував учорашню прес-конференцію, на якій лунали обвинувачення в його бік. Зокрема, він зазначив, що не буде опускатися до рівня пліток, а дасть оцінку діяльності підприємства лише після проведення перевірки на предмет корупції.

Щодо ситуації, яка склалася навколо забудови на пляжі «Пушкінський» Геннадій Шевченко повідомив: будівництво розпочалося, коли куратором підприємства був Олександр Радуцький, який разом зі Стойком захищає родинний бізнес. Натомість, громада повинна знати, куди і на що витрачаються кошти.

У керівництві КП «Дирекція парків» виник конфлікт через будівництво на пляжі «Пушкінський».