КСН «Перемога» передав зібрану жителями продовольчу допомогу бійцям в Волноваху та Авдієвку

Вдячний жителями Південно-Західного району та колективу СШ №28, які відгукнулись на ініціативу КСН та надали посильну допомогу. Від себе також передав хлопцям необхідні продукти та смаколики.

Читайте також: На Черкащині 486 демобілізованих учасників АТО перебувають на обліку центру зайнятості. 

Смілянські дітлахи познайомились із “Реп’яшком”

Творчу зустріч з письменником Черкаського краю Сергієм Носанем влаштували 16 лютого у дитячій міській бібліотеці. Твори публіциста перекладають багатьма мовами світу. Зустрітися із літератором прийшли вихованці НВК “Лідер”.

Дивіться також: У смілянських навчальних закладах відсвяткували Масницю. 

У смілянських навчальних закладах відсвяткували Масницю

Обрядовий тиждень в смілянських навчальних закладах виявився одним із найяскравіших. Під час проведення тематичних заходів говорили про українські звичаї, пов’язані із зустріччю весни.

Дивіться також: у Черкасах презентували виставку кераміки. 

Черкаських дошкільнят відправив до лікарні «Олімпійський вірус»

Троє вихованців дитсадка №89 госпіталізовано з ознаками гострої кишкової інфекції. За результатами досліджень малята вхопили норавірус, який лютує у зоні проведення зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї. Як збудник потрапив до Черкас поки невідомо.

Обмежувальні заходи поки що діють лише в одній групі дошкільного закладу. Тим часом перевірка виявила у дитсадку порушення санітарного законодавства: недостатню кількість постільної білизни, антисептиків та дезінфікуючих засобів.

Джерело інфекції досі не встановлено. Тривають вірусологічні та бактеріологічні дослідження, проведено дезінфекцію приміщень.

У зв᾽язку зі спалахом інфекції у місті оголошено надзвичайну ситуацію. Остаточні результати досліджень будуть відомі згодом.

Дивіться також: У Черкасах оголошено надзвичайну ситуацію через інфекцію в дитсадку.

 

Активісти Нацкорпусу обуренні відводом суддів у справі Сергієнка

“Зміна колегії судів у справі Сергієнка – це навмисне затягування часу з притягненням винних до відповідальності” , – переконаний голова осередку Нацкорпусу Черкащини Дмитро Кухарчук. Справу про вбивство журналіста Сергієнка розглядають безуспішно вже третій рік. Уся громада Черкащини вимагає справедливого вироку від суддів Соснівського суду.

Дивіться також: Колегія суддів по справі вбитого журналіста з Корсунщини прийняла самовідвід

 

 

Черкаські гімнасти здобули нагороди на міжнародних змаганнях

З 11 по 16 лютого 2018 року в місті Алмата (республіка Казахстан) відбувся VI Відкритий Кубок президента Казахстанської федерації гімнастики Республіки Казахстан зі спортивної гімнастики за участі шести країн: Казахстану, Росії, Узбекистану, Йорданії, Киргизької Республіки та України, повідомляє сайт Відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.

Україну на змаганнях представляли вісім вихованців тренерської бригади Ірини Надюк обласної дитячо-юнацької школи «Олімпія» Черкаського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Україна», а саме: Чепурний Назар, Науменко Назарій, Ковтун Ілля, Шишко Дмитро, Ващук Олександр, Васильковський Назар, Сидоренко Ярослав, Севрук Іван.

Спортсмени змагалися у гімнастичному багатоборстві за програмою майстрів спорту, кандидатів у майстри спорту, І спортивного розряду та у фінальних змаганнях за програмою майстрів спорту і кандидатів у майстри.

Поліція вилучила саморобний пістолет у корсунчанина

Поліцейські  Корсунь-Шевченківського відділення поліції отримали інформацію, що один з місцевих жителів зберігає за місцем проживання саморобний вогнепальний пристрій. Ця інформація підтвердилася.

Так, у ході проведення санкціонованого обшуку, у 58-річного жителя одного з сіл району виявлено та вилучено предмет, схожий на саморобний пістолет, який був виготовлений ним особисто з підручних матеріалів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та проведено ряд першочергових слідчих дій. Пістолет вилучено та направлено на експертизу.

Сектор комунікації поліції Черкаської області