Київський суд визнав звільнення екс-голови правління законним

У середу, 26 липня, 150 черкаських енергетиків знову їздили до Києва. Там у Київському апеляційному господарському суді розглядали позов акціонера ПАТ «Черкасиобленерго», наближеного до екс-голови правління підприємства Світлани Кузьмінської Олега Гонтаря. Кузьмінська не полишає намірів визнати рішення зборів акціонерів – на яких новим головою правління обрали Олега Самчука, а її звільнили, – недійсними та поновитися на посаді.

Нагадаємо, Олег Гонтарь володіє лише мізерною часткою акцій товариства й акціонером став саме за каденції Світлани Кузьмінської.

Так, суд виніс постанову, якою скасував рішення Господарського суду Черкаської області про скасування рішення загальних зборів від 13 лютого 2017 року про звільнення Світлани Кузьмінської та обрання Олега Самчука виконувачем обов’язків голови правління. Прикметно, що участь у судовому засіданні цього разу взяли представники прокуратури міста Києва та Кабінету Міністрів України.

Енергетики радіють рішенню київського суду й сприймають його як перемогу. Проте, розуміють, що поки триває судова тяганина, розраховувати на остаточне завершення конфлікту не варто.

Читайте також: Представники екс-керівниці «Черкасиобленерго» намагаються знищити підприємств.