Вже цього року на Черкащині згоріли 3 автомобілі

Вже цього, 2018-го року, на Черкащині сталися 3 пожежі автотранспорту. Упродовж однієї доби, 3 січня, згоріли  2 автомобілі, повідомляє Управління ДСНС України у Черкаській області.

Так, о 17:00 у Черкасах на вулиці Пушкіна, під час руху, через коротке замикання загорівся “Volkswagen Passat”. Ще до прибуття рятувальників з 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини вогонь встиг знищити моторний відсік автівки та пошкодити її кузов.

О 23:25 у Жашкові, на вулиці Городищенській, за аналогічних обставин загорівся “ВАЗ-2106”. Пожежу о 23:50 ліквідували співробітники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Управління ДСНС України у Черкаській області нагадує громадянам:

Пожежа може статися не лише в помешканні, а й у дорозі. Нерідкими є загорання в автомобілях, і вони можуть призвести до травм чи загибелі людей. Машина здатна повністю згоріти за 3-4 хвилини, тож у таких випадках слід діяти оперативно.

Тож у разі виникнення пожежі на транспорті автовласнику потрібно відразу зупинити авто на узбіччі та вимкнути двигун, поставити машину на ручне гальмо, вийти з транспорту, допомогти пасажирам покинути салон автомобіля й віддалитися на безпечну відстань, подзвонити до служби порятунку за номером 101, за можливості скористатися вогнегасником (але тільки не тоді, коли осередок пожежі знаходиться в районі бензобака – може статися вибух).