У день виборів Президента України у Смілі ситуація була відносно спокійною

У день виборів Президента України у Смілі ситуація була відносно спокійною. Дільничні виборчі комісії розпочали роботу вчасно без суттєвих порушень. Роботу на дільницях організували ефективно. Одні слідкували за дотриманням чинного законодавства біля кабінок, інші – біля урн для голосування. На дільницях також допомагали виборцям, особливо похилого віку, зорієнтуватися і підійти до потрібного столу. Досить непогану активність продемонстрували цього дня і самі виборці. Зокрема, станом на 12-ту дня проголосували майже третина електорату.

Для тих, хто ще не визначився, на кожній виборчій дільниці, відповідно до чинного законодавства, була розміщена інформація про кожного з кандидатів у Президенти України та їхні передвиборні програми. Проте більшість визначились заздалегідь з основними критеріями, за якими обиратимуть серед усіх претендентів на пост глави держави.

Прийшли цього дня здійснити своє волевиявлення і керівники Смілянського машинобудівного заводу, на якому за останній час не лише відродилось виробництво, а й швидко набирає обертів. Вони також обирали головнокомандувача країни за певними критеріями.

Голосували люди різного віку, різного статусу. За попередніми даними, цього дня на виборчих дільницях територіального виборчого округу №198 очікують явку понад 70 відсотків.

Не мали перешкод під час роботи у Смілі 31 березня і міжнародні спостерігачі, запевняє голова окружної комісії Сергій Радченко.

Частина виборців скористалися своїм правом і проголосували за місцем перебування.