Перший дзвоник покликав за парти школярів Сміли

2 вересня в усіх навчальних закладах Сміли пролунав перший дзвоник. Однаково радісно і дзвінко. На святкову лінійку вишикувались великі шкільні родини.

Перший дзвінок у кожного викликає свої емоції та асоціації. Сумно, що завершилося літо, але разом із тим радісно: ти ж побачиш своїх друзів, сядеш із ними за парти у рідному класі. Щоправда, хтось вперше, а хтось вже останній рік буде навчатись із своїми однокласниками.

Примітно, що серед майже семи тисяч смілянських школярів сьогодні вперше сіли за парти сімсот двадцять чотири першокласники. А до десятих класів перейшли більше трьох сотень старшокласників. Тож головна увага була цього дня прикута саме до них.

Своє напутнє материнське слово у кожному навчальному закладі виголошують директори.  «День знань» – це  старт нового  навчального року. А урочиста лінійка – можливість продемонструвати чим живе начальний заклад і , так би мовити , заявити про свої амбіції на перспективу. Найменші учні вже розуміють для чого стали  на стежину у Країну Знань.

Майбутні випускники навчальних закладів із заздрістю дивляться на першачків. Адже у них все лише попереду. У них же найвідповідальніший рік – плідне навчання та підготовка до ЗНО.

Хто б як не критикував урочистості до Дня знань та все ж вересневі лінійки – дійство хвилююче. Вони відкривають нову сторінку в історії кожного закладу , тим паче, що їх сюжет поки залишається таємницею. На святі з року в рік збираються  колективи педагогів, батьків і дітей, які тримаються один одного, зберігаючи свої родинні традиції. Показові виступи, танці та співи, квіти вчителям і безумовно дзвінкоголосий перший дзвоник – все це атрибути свята. За доброю шкільною традицією право дати перший шкільний дзвоник надається першокласнику та випускнику. І вже цей гомінкий сигнал дає старт новому навчальному року. І найбільше про що мріють діти України зараз це звичайно ж мир на землі і в нашій державі.

Дивіться також: Для черкаських першачків пройшли перші уроки