Фахівці Смілянського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді оголосили про старт чергового набору у Школу волонтерів

Справжній аншлаг у перший день реєстрації і понад півсотні охочих юнаків та дівчат, котрі виявили бажання присвятити час волонтерській діяльності у Смілі стала приємною несподіванкою для усіх.

Серед тих, хто виявив бажання стати волонтером, були переважно учні, студенти навчальних закладів міста. Кожен з них мав свою мотивацію. Хтось прийшов спробувати зробити світ кращим, хтось – набути новий досвід.

Роботу Школи волонтерів незмінно очолив Євген Матвєєнко.

До Євгена Матвєєнка долучилися вже досвідчені волонтери – Катерина Хриптак, котра має чималий досвід волонтерської діяльності в Польщі, Індії та інших країнах світу, а також волонтер Корпусу Миру, який вже другий рік поспіль працює у Смілі, Білал Ямак. Завдяки спілкуванню з Білалом смілянські волонтери у вільній формі опановують не лише українську, а й розмовну англійську.

У залі, де зібралася молодь міста, панувала невимушена атмосфера. Спілкування було доволі вільним, демократичним.

Досвідчені волонтери розповіли новачкам, як волонтерство змінило їхнє життя. Уважно і з цікавістю присутні слухали і про проекти, що вже вдалося успішно втілити в життя. Зробити щось разом задля того, щоб місто навколо і люди в ньому стали кращими, можна, відзначили фахівці. Потрібно лише володіти такими важливими навичками, як лідерство, командна робота, публічні виступи, саморозвиток, вміння вирішення конфліктів тощо. Важливо, зазначили організатори, також вміти керувати власним часом. І цього також навчають у Школі волонтерів, що активно діє при міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зацікавив учасників школи і  програмний менеджмент: це і написання грантів, реалізація проектів та організація заходів. Завершили першу зустріч руханками та роботою у групах. Адже колективна відповідальність не менш важлива у командній роботі, ніж індивідуальна. Обговоривши перші спільні плани, ідеї, юні волонтери Сміли домовились про наступну зустріч. Адже Школа волонтерів, до якої вони долучилися, – це школа життя, це можливість для кожного бути потрібною, реалізованою, а відтак і щасливою людиною.