Черкаській швидкій допомозі потрібна допомога

Один з основних органів життєдіяльності міста – це швидка допомога. Адже кожен день працівники цієї служби рятують не одне життя. Але, наразі, приміщення у якому працюють і відпочивають медики перебуває у жахливому стані. Будівлі, які сьогодні займає швидка, раніше, до революції 1917 року, використовувались як панські конюшні. До того ж, за словами головного лікаря Черкаської швидкої допомоги Наталії Боровик, для нормальної праці медиків недостатньо площі приміщень, де вони зараз перебувають.

На сьогоднішній день загальна площа станції швидкої допомоги 800 м2, що суперечить нормам. Згідно чинним стандартам необхідно 4-4,5 тисячі м2. Окрім проблеми площі, лікар поскаржилась на відсутність сучасного обладнання, яке також необхідне для нормальної роботи співробітників швидкої допомоги. Зокрема відсутність комп’ютерів у пункті видачі медикаментів та диспетчерській. Люди змушені користуватись шматками паперу, що сповільнює роботу невідкладної допомоги та може коштувати чийогось життя.

Плутанини також додає хто має опікуватись службою. Адже фактично швидка допомога підпорядковується обласній владі, але будівлі та прилеглу територію медикам в оренду здає місто. Тож питання, хто має взяти на себе допомогу лікарям, залишається відкритим.