У Черкасах система «Прозоро» запрацює по-новому

Таке рішення прийняли депутати Черкаської міськради на минулій сесії. Зокрема, допорогові суми тепер збільшено до 200 тис. грн. для товарів та послуг і до 1,5 млн. – для робіт. Крім цього відтепер пропозиції сумуватимуться не по галузях, а по закладах, що значно пришвидшить процес.

Проблематику роботи «Прозоро» зсередини знає директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган.

Питання збільшення діапазону допорогових закупівель викликало непорозуміння між представниками міської влади та комісії з контролю закупівель. Як стало відомо під час сесійного засідання член комісії Людмила Бордунос була зацікавлена у зниженні допорогової пропозиції, оскільки пропонувала підприємцям платні юридичні послуги щодо функціонування системи «Прозоро». А це є прямим конфліктом інтересів.

Власне Людмила Бордунос оприлюднила свою позицію у Фейсбуці. Своєї неправоти вона не визнає і не вбачає жодної корупції у наданні послуг учасникам торгів з оформлення їхніх пропозицій.

В свою чергу, міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що громадськість дискредитувала себе і він буде ставити питання про розпуск комісії.

Нещодавно питання функціонування системи “Прозоро” з черкащанами обговорили фахівці з м. Дніпро.