З 18 грудня у Черкасах почнуть діяти ялинкові ярмарки

Затверджено 44 місця організації сезонної торгівлі новорічними ялинками, що працюватимуть з 18 до 31 грудня  з 8-ї до 20-ї години.  Цьогоріч  у планах підприємства «Черкаські ринки», яке опікуватиметься зазначеними місцями, отримати близько 25 тисяч гривень відповідних платежів.

В свою чергу, лісівники заготовили 87 тисяч новорічних ялинок. Ціни у лісгоспах не змінилися у порівняні з попереднім роком і становитимуть від 45-ти гривень. Вартість традиційно буде залежати від висоти та якості дерева. Дорожчими будуть ялинки в контейнерах – від 145 до 200 грн.

Усі дерева мають бути промарковані пластиковими бирками або самоклейними етикетками, які виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання.

Як бирки, так і самоклейні етикетки міститимуть індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. В обласному управлінні лісового та мисливського господарства діють телефони гарячої лінії – (0472) 37-03-75, 37-42-88, на які можна повідомляти про випадки незаконної вирубки хвойних дерев.

Черкаси вже готуються до Нового року.