Юрій Ткаченко вважає, що децентралізація це лише глобальне опитування?

Голова Черкаської ОДА пояснив як проходитиме об’єднання територіальних громад та поділився успіхами. Він стверджує, що люди самі проявляють ініціативу. А остаточне рішення прийматиме Обласна Рада. Чому проведення реформи доручили чиновникам, що мають в результаті неї втратити роботу, він пояснив вимогами майдану.

Скоро вибори. Вже є перші жертви

Про наближення виборів в Черкасах свідчить підвищена активність влади в наведенні ладу на вулицях міста. Цього разу горе-ремонтники засипали будівельним сміттям ями на зупинці громадського транспорту. Результат неочікувано наблизився – є перші жертви. Люди ломають руки та ноги, спотикаючись за бетонні брили. І щиро дякують черкаську владу. Особливо міського голову.

Креатив від команди Одарича – євросортири в парках?

Команда Одарича впевнено перетворює Черкаси на справєнє європейське місто.

Вслід за генделиками в черкаських парках почали появлятися євросортири.
В орігінальний спосіб нинішня Дирекія парків намагається зробити їх європейськими. Після призначення міським головою черкас на посаду директора Дирекції партків своєї людини – Миколи Бондаренка, в парках масово почали з’являтися наливайки та генделики. І от сьогоднішній апофєоз “європейськості” – поруч з улюбленим місцем відпочинку черкащан – легендарної русалонки появився от такий європейський об’їкт – дерев’яний сортир поставлений просто на землю над викопаною в піску ямою. Та наврядчи такий витвір мистецтв доречний поруч з дитячими майданчиками та алеєю скульптур з каменю. Хоча, може це і є за версією Сергія Одарича, саме те, що перетворює наше місто на європейське.

Реформа через коліно?

На Черкащині розгортається протесний рух громад та політичних партій, незадоволених ходом реалізації адміністративної реформи. На думку громади, чиновники ігнорують думку людей, натомість пропонують безглузді та незручні схеми укрупнення громад. Дехто порівнює сьогоднішній процес з примусовою колективізацією.