Черкаські полісмени організували акцію «Засвіти себе»

Літня пора року, шкільні канікули – все більше дітей проводить вільний час на вулиці без нагляду дорослих. Не виключено, що дитина може опинитись на проїзній частині, таким чином поставити своє здоров’я та життя під загрозу.

Тому правоохоронці, за прикладом своїх колег з-за кордону, провели акцію, згідно якої дітей поінформували щодо правил дорожнього руху та роздали флікери – світопривертальні елементи в темний час доби. Такі засоби вже врятували не одне життя.

Окрім інформативної частини заходу, полісмени продемонстрували малечі службові автомобілі, показали як користуватись рацією та одягнули на дітей бронежилети, давши їм відчути себе справжніми охоронцями порядку. В результаті проведеної акції, поліцейські сподіваються, що діти стануть більш свідомими та обачнішими біля автомобільних шляхів.

У Соборному сквері встановлюють скульптуру святого лікаря

У Соборному сквері розпочались роботи по встановленню пам’ятника архієпископа Луки. Ще 2013 році кошти на реалізацію цього проекту були виділені з міського та обласного бюджету. Але початок робіт відкладався. І ось, нарешті, довгоочікувана скульптура вже на своєму місці. Автором роботи є вінницький скульптор Микола Крижанівський. За його словами, невдовзі пам’ятник презентують черкаському загалу. Окрім скульптури, працівники проводять роботи над встановленням освітлення алеї, де знаходиться пам’ятник.

У Долині троянд стартував “Family Fest”

Фестиваль триватиме з 9 по 12 червня. З метою пошуку та підтримки талановитих дітей і популяризації сімейних цінностей в рамках фестивалю буде проходити: дводенна конкурсна програма серед дитячих творчих колективів (вокально-танцювальних) та гала-концерт переможців та музичних бендів міста за участю відомих артистів України.

За результатами дводенної конкурсної програми переможці отримають дипломи та призи від організаторів фестивалю. Також вони стануть учасниками фінального гала-концерту, який відбудеться восени в м.Києві по завершенню українського туру “Family Fest”.

Також у Долині троянд протягом гастрольних днів буде розміщений: фестиваль вуличної їжі; арт-галерея “Творча майстерня” з майстер-класами для всіх бажаючих; центр розваг для дітей. За результатами діяльності фестивалю буде здійснена благодійна допомога дітям-сиротам, інвалідам та дітям воїнів АТО.

Де цього літа відпочиватимуть черкащани?

Більшість опитаних залишиться влітку в Україні та не купуватиме путівки в турагенствах. Жителі міста готові витратити на відпочинок в Україні від 1 до 7 тис. грн.

Комунальники здійснюють заміну люків

Нині роботи тривають на бул. Шевченка у центральній частині міста. Працівники «Черкасиводоканалу» встановлюють нові каналізаційні люки на проїжджій частині. На них є примітка «власність громади міста» та зображення герба Черкас.

Працівникам театру таки виплатили зарплату

Актор театру Олександр Гуменний від імені трудового колективу висловив подяку усім, хто захищав їхні інтереси. Нині ситуацію врегульовано: працівники йдуть у планову відпустку, після чого переходять на неповний робочий тиждень. Але питання щодо дефіциту зарплати залишилось відкритим.