У Черкасах вперше відбувся конкурс скрипалів та віолончелістів

35 учасників з усієї України з’їхалися до обласної філармонії. Найменшим музикантам – 6 років, найстаршим – 20. Організатори вважають, що конкурс вдався на славу.
Схвально про виконавців відгукується й журі конкурсу, зокрема відомий український віолончеліст та композитор Золтан Алмаші.
Учасники конкурсу не приховують захвату від черкаського залу та можливості виступити разом з оркестром.
Переможців нагородили дипломами та пам’ятними подарунками. Володар гран-прі отримав грошовий сертифікат. Викладачі лауреатів та дипломантів також відзначені членами журі.

Фото – “Нова доба”.

Скарга чи наклеп: на телеканал «Антена» поскаржилися з неіснуючої адреси?

Скарга на адресу Нацради з питань телебачення та радіомовлення надійшла від жительки м. Черкаси, яка нібито проживає за адресою вул. Коцюбинського, 11/1, кв. 75. Журналісти «Антени» запідозрили, що скарга може бути фіктивною і використовуватись виключно, як засіб тиску на телеканал через його принципову і непохитну позицію щодо низки резонансних подій у місті. Тож кореспонденти вирішили перевірити, чи існує така вказана адреса у м. Черкаси і хто там проживає.

Прибувши на місце, журналісти з’ясували, що зазначеної адреси на вул. Коцюбинського не існує. Поспілкувавшись із жителями околишніх будинків ми дізналися, що на вказаній вулиці, неподалік будинку під номером 11 живе лише одна Марина, яка працює на ринку. Ми знайшли її на робочому місці у рибній крамниці. Жінка показала документи на відмінне від скаржниці прізвище та цілком заперечила свою причетність до справи.

Як і варто було очікувати, скарга виявився фіктивною. Згідно ст. 8 ЗУ «Про звернення громадян» звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором, а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає. Тож припускаємо, що помилка у скарзі була допущена навмисно.

Крім того скаржники повинні враховувати, що їхні прізвища та адреси не залишаться у таємниці, оскільки телерадіоорганізації мають право ознайомились з матеріалами справи, які стали приводом перевірки чи прийняття рішення Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення.

Черкаські чиновники передали військовим автомобіль для виконання бойових завдань на фронті

Черкаські чиновники урочисто передали військовим легковий автомобіль, який буде виконувати бойові завдання у районі Маріуполя. До міської влади звернувся командир розвідпідрозділу гаубичного батальйону полку «Азов» з позивним «Білотур». За словами військового, машина необхідна їм для транспортування безпілотних розвідувальних апаратів, які коригують вогонь нашої артилерії. До цього, каже солдат, вони перевозили безпілотники на «кравчучках».

Депутат міськради Юрій Тренкін розповідає, що як тільки отримали прохання військових, одразу ж мобілізували всі сили для того, щоб придбати авто.

Вже першого травня транспортний засіб вирушить на фронт.

Читайте також: «Голови підприємств, установ, організацій та місцевих рад – безповідповідально ставляться до питання призову на строкову військову службу», – заступник обласного військового комісара.

Поліцейські затримали двох п’яних чоловіків, які спробували застосувати до них силу

Відвідувачі одного з розважальних закладів, що знаходиться біля залізничного вокзалу, викликали співробітників патрульної поліції, у зв’язку з тим, що до них чіплялись двоє п’яних чоловіків. На місце події прибув поліцейський екіпаж, який спробував вияснити суть конфлікту. Проте порушники громадського спокою почали використовувати ненормативну лексику в адресу правоохоронців, а згодом і спробували заволодіти засобами спецзахисту, на що поліцейські відреагували миттєво.

Хуліганів затримали та відвезли у районний відділок.

Читайте також: Черкаські поліцейські оперативно затримали викрадачів автомобіля.

Черкаські поліцейські оперативно затримали викрадачів автомобіля

Мешканка Черкас звернулась до поліції через те, що не знайшла свій автомобіль. Виявилось, що автомобіль ВАЗ був викрадений. Співробітники поліції оголосили оперативний план перехоплення. За годину схожий за описом автомобіль запримітили на вулиці Гагаріна. Водій почав тікати. В автівці також був один пасажир. Втікачів заблокували начальник управління превентивної діяльності Главка поліції та його заступник.

Правоохоронці з’ясували, що за кермом викраденого авто був син потерпілої. Він перебував у нетверезому стані.

Читайте також: Заступник мера Черкас Шевченко, Правий сектор та патрульні зупинили самозахоплення землі муніципального пліжу на Митниці.

У Черкасах триває міський чемпіонат зі спортивної гімнастики

У спортивному комплексі «Спартак» триває міський чемпіонат зі спортивної гімнастики. Дводенний спортивний захід закінчиться 29 квітня. Урочисте відкриття та нагородження:  28 квітня 2017 року з 14:30 до 15:00 год. (дівчата), 29 квітня 2017 року 12:00 год. (юнаки).

Читайте також: Стало відомо, де у Черкасах побудують льодовий палац і волейбольні майданчики.

Рештки динозаврів та знаряддя неандертальців: у Черкасах відкрили унікальну археологічну виставку

Це перша самостійна експозиція черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини, що розташований на першому поверсі кінотеатру «Україна». Це відкриття особливо важливе та хвилююче для керівника музею, відомого археолога Михайла Сиволапа, який присвятив дослідженням епох усе своє життя.

Археологічні експонати, розміщені у 8 тематико-хронологічних вітринах, доповнені численними ілюстраціями та картами різних епох. Крім археологічних знахідок, відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із деякими зразками допоміжних колекцій музею, адже експозиція розпочинається додатковою вітриною “Наш край до появи людини”, в якій виставлені палеонтологічні експонати віком від 300 млн. до 10 тис. років. У невеличкому мюнцкабінеті музею можна ознайомитися з нумізматично-боністичною виставкою “Історія України в монетах і банкнотах”.

У Черкасах відкрили фотовиставку воїна АТО Руслана Боровика.