Ремонт проїжджої частини черкаського мосту завершується. Але дороблятимуть ще півроку

Компанія “Альтком” поспішає завершити облаштування дорожнього покриття до нового року. В останні дні рух черкаським мостом знов перекривається з дев’ятої ранку до 18-ї вечора. Станом на ранок 27 грудня лише одна смуга на восьми з десяти секцій мосту залишалася без верхнього шару асфальтового покриття.
Ймовірно, що роботи будуть повністю завершені вже цього дня і рух мостом буде відновлено в обох напрямках.
Однак знов не обходиться без прикрих інцидентів. Під час реверсного руху за вказаннями світлофорів водії за відсутності поліції нахабно ігнорують червоне світло і рухаються мостом. Натомість із боку зеленого світлофору іншим громадянам доводиться обурюватися нахабству своїх колег і чекати. Ввечері 26 грудня взагалі на мосту протягом понад годину водії автівок з боку Золотоноші, що накопичилися на дамбі за кількагодинне затримання відкриття проїзду, рухалися колоною і ігнорували червоне світло. Натомість врешті декому набридло очікування. Одні почали телефонувати до поліції, інші почали рух мостом по щойно укладеному асфальтовому покриттю. Наразі невідомий ступінь його ушкодження. Патрульні поліцейські, що вчасно прибули на виклик водіїв, швидко владнали ситуацію, але нікого з порушників не оштрафували і навіть не затримували. Вочевидь, що ситуація з ремонтом мосту вже набридла всім — і поліції, і водіям. На щастя, є надія, що вже незабаром мешканці Черкащини зможуть користуватися надважливою мостовою переправою без обмежень.
Але залишається нез’ясованим питання про те, як і хто буде контролювати вагу вантажівок, що перетинатимуть міст. Бо рух транспорту з вагою, що в кілька разів  перевищує встановлені норми, здатен за кілька місяців зруйнувати ремонт, вартість якого перевищує 100 млн грн, та перекреслити страждання тисяч черкащан, які протягом семи місяців потерпали від колосальних незручностей і витрачали години для переїзду через Дніпро. Відповіді на це поки немає ні з боку обласної влади, ні від Служби автодоріг.

Знай правду: чому Черкаську міськраду можуть розпустити

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко визнає можливість свого звернення до Верховної ради України про розпуск Черкаської міської ради та призначення позачергових виборів. Про це він неодноразово заявляв під час прес-конференцій і публічних виступів. Причина – блокування ініціатив міського голови з реформування господарства Черкас з боку керованої Вільними демократами та БПП більшості в міськраді.

Також має місце політичний шантаж міського голови з боку депутатів, які вимагають закладення в бюджет розвитку Черкас коштів на виконання робіт компаніями пов’язаних з ними. Нагадаємо, що цьогорічний бюджет розвитку Черкас  склав майже 700 млн гривень. Левова його частка закладається в бюджеті за пропозиціями депутатів в основному на ремонт та реконструкції, побудови тих чи інших інфраструктурних об’єктів міста.

За негласною домовленістю, що існує в Черкаській міській раді ще за часів мерства Олійника, гроші бюджету розвитку освоюються виключно компаніями наближеними до депутатів, що утворюють більшість. Саме тому депутати впродовж тривалого часу заважали спробам ввести в міськраді систему Прозоро. Але згодом за допомогою різних маніпуляцій навчилися обходити і її. Ці жахливі приклади політичної корупції змушують говорити про необхідність негайного розпуску ради. Для цього міський голова, згідно законодавства, одноосібними рішенням звертається  до Верховної ради України.

Рішення не потребує голосування та підтримки депутатського корпусу. Натомість депутати можуть як само розпуститися, так і прийняти рішення про дострокову відставку міського голови. Але голосів ПВД, БПП наразі вистачає лише на утворення корумпованої більшості в міський раді. Антена, знай правду.

Напередодні новорічних свят у центрі Черкас активізувалися стихійники

Напередодні новорічних свят у центрі Черкас активізувалися стихійники. Близько десятка торговців вийшли на площу біля ЦДЮТ продавати новорічні прикраси, продукти харчування та різні дрібниці. Боротьбу із несанкціонованою торгівлею здійснює управління інспектування Черкаської міськради разом із поліцією.

Площу перед ЦДЮТ звільнили від торгівлі. 

Активісти “Нацкорпусу” Черкащини прозвітували перед громадою

У своєму звіті голова черкаського осередку “Нацкорпусу” Дмитро Кухарчук розповів про проекти над якими працювали впродовж року. Зокрема зупинився на головних аспектах діяльності, а саме на боротьбі з корупцією. Присутній на зібрані депутат Верховної ради України Олег Петренко також коротко розповів про свою діяльність. Наприкінці зустрічі нардеп відповів на питання черкащан, а Дмитро Кухарчук, як голова черкаського осередку молодої політичної сили запевнив,що з наміченого шляху не зійдуть та завжди відстоюватимуть права простих українців

Активісти Нацкорпусу пройшли маршем непокори середмістям Черкас

Засідання виконавчого комітету Черкас знову не відбулося

Анонсоване засідання виконавчого комітету вкотре не відбулося. Причина банальна — відсутність кворуму. Про те,що засідання не відбудеться не знали навіть працівники міськради. Втім, деякі депутати прибули до міськради, аби висловити своє ставлення до недієздатності виконкому. Діям депутатам, що прийшли, аби позловтішатися над членами виконкому дав власну оцінку заступник міського голови. Втім, усі крапки мають бути розставлені під час завтрашнього засідання сесії міської ради. Часу зволікати з прийняттям бюджету вже немає. Черкаси єдиний обласний центр, який наразі ще не затвердив головний фінансовий документ на наступний рік

Черкаси єдиний обласний центр, що не прийняв бюджет на наступний рік

Черкаси єдиний обласний центр, що не прийняв бюджет на наступний рік

Виконком вкотре не зібрався для затвердження бюджету на наступний рік. “Січень житимемо за 1/12 минулорічного бюджету”,- стверджує головний фінансист міськради. Завтра під час сесії міськради депутати мають затвердити проект бюджету на 2018 рік, але він досі не затверджений виконкомом. Про все це детально розповіла директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган

Бюджет міста Черкаси на 2018 рік став черговим інструментом шантажу

Ями на черкаські дорогах засипають відпрацьованим асфальтом

Директор КП “ЧЕЛУАШ” Олексій Мельник розповів журналістам яким чином проводиться ямковий ремонт автошляхів міста

 

Комунальники не сплять: уночі ЧЕЛУАШ рятуватиме місто від ожеледиці