Ремонт проїжджої частини черкаського мосту завершується. Але дороблятимуть ще півроку

Компанія “Альтком” поспішає завершити облаштування дорожнього покриття до нового року. В останні дні рух черкаським мостом знов перекривається з дев’ятої ранку до 18-ї вечора. Станом на ранок 27 грудня лише одна смуга на восьми з десяти секцій мосту залишалася без верхнього шару асфальтового покриття.
Ймовірно, що роботи будуть повністю завершені вже цього дня і рух мостом буде відновлено в обох напрямках.
Однак знов не обходиться без прикрих інцидентів. Під час реверсного руху за вказаннями світлофорів водії за відсутності поліції нахабно ігнорують червоне світло і рухаються мостом. Натомість із боку зеленого світлофору іншим громадянам доводиться обурюватися нахабству своїх колег і чекати. Ввечері 26 грудня взагалі на мосту протягом понад годину водії автівок з боку Золотоноші, що накопичилися на дамбі за кількагодинне затримання відкриття проїзду, рухалися колоною і ігнорували червоне світло. Натомість врешті декому набридло очікування. Одні почали телефонувати до поліції, інші почали рух мостом по щойно укладеному асфальтовому покриттю. Наразі невідомий ступінь його ушкодження. Патрульні поліцейські, що вчасно прибули на виклик водіїв, швидко владнали ситуацію, але нікого з порушників не оштрафували і навіть не затримували. Вочевидь, що ситуація з ремонтом мосту вже набридла всім — і поліції, і водіям. На щастя, є надія, що вже незабаром мешканці Черкащини зможуть користуватися надважливою мостовою переправою без обмежень.
Але залишається нез’ясованим питання про те, як і хто буде контролювати вагу вантажівок, що перетинатимуть міст. Бо рух транспорту з вагою, що в кілька разів  перевищує встановлені норми, здатен за кілька місяців зруйнувати ремонт, вартість якого перевищує 100 млн грн, та перекреслити страждання тисяч черкащан, які протягом семи місяців потерпали від колосальних незручностей і витрачали години для переїзду через Дніпро. Відповіді на це поки немає ні з боку обласної влади, ні від Служби автодоріг.