Нічний тариф на електроенергію для населення продовжує діяти після 1 липня 2019 року

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів (населення), диференційовані за періодами часу, продовжують діяти після 1 липня 2019 року. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на своєму офіційному сайті.

Пунктом 2.3 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики від 23.04.2012 № 498, яку зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.04.2012 за № 599/20912 (Порядок), визначено, що за наявності окремого обліку споживання електроенергії за періодами часу розрахунки населення проводяться за відповідними тарифами та такими тарифними коефіцієнтами:

За двозонними тарифами, диференційованими за періодами часу:
– 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години);
– повний тариф у інші години доби.

За тризонними тарифами, диференційованими за періодами часу:
– 1,5 тарифу в години максимального навантаження енергосистеми (з 8-ї години до 11-ї години і з 20-ї години до 22-ї години);
– повний тариф у напівпіковий період (з 7-ї години до 8-ї години, з 11-ї години до 20-ї години, з 22-ї години до 23-ї години);
– 0,4 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години).

Відпуск електричної енергії населенню проводиться за тарифами, встановленими постановою НКРЕКП від 26.02.2015 № 220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню», зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 02.03.2015 за № 231/26676.

На стінах дитячого містечка “Казка” з’явились усміхнені пухнасті котики

У Черкасах тепер є “казкові” котики На стінах дитячого містечка “Казка” з’явились усміхнені пухнасті котики з кульбабками, а також чарівний олень з дівчинкою.

Блакитноокі муркотуни вийшли з-під пензля черкаської художниці Яни Ханаші, яка вже не вперше прикрашає стіни в різних локаціях міста.

Дивіться також: В Черкасах відбувся дитячий фестиваль Мистецький дивокрай Черкащини

Віталій Войцехівський: “Екологічна ситуація на річці Золотоношка покращується”

Після потрапляння стоків Золотоніського маслозаводу в річки, міська влада Золотоноші тримає на постійному контролі викиди стічних вод промислових підприємств.

Міськводоканал подав позов до суду на основних забруднювачів водойм: Центральну районну лікарню, маслосирзавод, ТОВ “Сільвер Фуд”, ТОВ “Роял Фрут”

Дивіться також: Виявлено ймовірного забруднювача річки Золотоношка – Золотоніський маслосирзавод

Смілянські школярі передали у дитяче відділення Черкаської обласної психіатричної лікарні перший бізіборд

Першими роботу над бізібордом завершили учні Смілянської школи №2. Звичайну дошку, яку їм презентував голова громадської організації «Пошук. Сміла» Андрій Іванов, сину якого, власне, і належить ідея створення бізібордів руками школярів, вони перетворили на справжній яскравий багатофункціональний розвивальний ігровий центр. Його вирішили передати у дитяче відділення Черкаської обласної психіатричної лікарні.

Відділення для дітей та підлітків з психоемоційними і поведінковими розладами розраховано на 25 ліжок. Тож зо два десятка дітей з різних куточків Черкащини віком від 4 до 18 років, котрі мають певні проблеми з психікою, покращують здоров’я саме тут.

Аби завершити роботу над створенням бізіборда, школярі продовжили працювати і під час канікул, розповідає вчитель.

Завідуюча дитячого відділення особисто з цікавістю уважно роздивилася деталі шкільного бізіборда. Це те, що треба, відзначила вона, дякуючи дітям.

Самі ж школярі зізналися, що бізіборд створювали з найкращими думками і побажаннями для тих, хто буде ним користуватися. Намагалися його зробити цікавим і зручним.

Ще кілька розвивальних дощок не завадили б для розвитку і реабілітації діток, котрі мають певні порушення психіки, зазначила лікар. Розповіла вона й про інші потреби дитячого відділення.

У критичному стані знаходиться і альтанка на майданчику, де проводять час на свіжому повітрі діти, у тому числі і з судомними нападами.

Школярі та їхні старші наставники вірять, що завершення роботи над бізібордом, що знайшов своє місце у дитячому відділенні обласної психіатричної лікарні, стане початком своєрідного флешмобу добрих справ у Смілі, а подібні бізіборди з’являться не лише у дитячих відділеннях лікарень та реабілітаційних центрів, а й у дитсадках Сміли.

Дивіться також: Смілянські школярі створюють розвивальні дошки для дітей з особливими потребами

Смілянський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів пригодницький квест, приурочений до Дня молоді

25 червня у нижній частині Смілянського міського парку було людно та гамірно. Туди пообіді запросили зо три десятки школярів. Фахівці Смілянського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запропонували дітям пригодницький квест. Приурочили його до Дня молоді. Тематику обрали  піратську.

Квест розпочали з командної роботи. На кожній локації школярі мали впоратися з певним тематичним завданням. Приміром, по черзі перейти через колоду, з допомогою води, обравши спільну тактику, виштовхати м’ячик з дірявої труби, на уявно потопаючому човні вичерпати воду. Також діти мали змогу відчути себе рибалками на піратському човні, шукали спосіб перенести склянку води через крутий місточок, складали слова та фрази з допомогою азбуки Морзе тощо.  Результат залежав від того, наскільки злагодженою була робота учасників. Кожна команда намагалася якнайкраще мобілізуватися, сконцентруватися, знайти спільне рішення та швидко і якісно впоратися із завданнями, набравши найбільшу кількість балів.

Секретом успіху діти назвали довіру до інших членів команди, гарну концентрацію уваги, швидкість і вправність. Індивідуальні завдання були не менш прості, але не менш цікаві. Головну мету, запевняють організатори молодіжного квесту, вдалося досягти.

Змістовне дозвілля на свіжому повітрі учасники квесту завершили смакуванням піци та холі-вечіркою. Тож фахівці Центру соціальних служб показали смілянським школярам, як можна з друзями весело і цікаво провести час. А мікс яскравих і позитивних емоцій, які діти отримали цього дня, однозначно додасть їм сил і наснаги на нові звершення та реалізацію нових ідей.

Дивіться також: Невдовзі у Смілі з’явиться алея парасольок