Черкащани продовжують активно забудовувати історичну ділянку міста

Берегова зона міста Черкаси продовжує невпинно забудовуватися приватними будинками. Зокрема по вулиці Підгірній, де власники сумнозвісних «будиночків на сваях» окупували берегову зону, таким чином перекривши відкритий доступ до вузької смуги пляжу Дніпра. Окрім цього, забудови розташовані на території заповідної зони «Дніпровські берегові схили», де ще залишились вікові дерева та цінні історичні пам’ятки, тому місцезнаходження цих будинків можна вважати незаконним.

Згодом ми натрапили на власника одного з будинків, де відбувалось будівництво. Чоловік не переховувався від камери і поспілкувався з журналістами та громадськими активістами. За словами чоловіка, ділянку він купив у приватного підприємства «Міськбуд – плюс», яке фігурувало у нещодавньому скандалі навколо будівництва житлового комплексу у Соснівці.

Чоловік люб’язно погодився зустрітись з журналістами та продемонструвати папери на ділянку землі та будівництво. Пан Юрій переконаний, що діє в рамках закону, але якщо суд доведе зворотнє, пообіцяв не суперечити рішенню. Виникає інше питання, звідки у приватного підприємства «Міськбуд – плюс» є повноваження розпоряджатись землею громади, до того ж такою, що знаходиться у заповідній зоні та вважається береговою зоною. Можливо у нинішніх керівників правоохоронних органів достатньо волі, щоб раз і назавжди вирішити питання незаконного будівництва на тій ділянці міста.

Читайте також: В районі дахнівської дамби активісти виявили незаконну забудову берега Дніпра.