У Черкасах убито депутата Черкаської міської ради Михайла Бінусова

У четвер, 28 вересня, ввечері в районі гаражів біля другого міського цвинтаря вбито депутата Черкаської міськради, очільника обласної організації партії «УКРОП» Михайла Бінусова. Вбивство сталось між 22-ою і 23-ою годинами на околиці Черкас поблизу гаражів у районі Луначарського. Михайло Бінусов виходив з власного гаража, де його вже чекали зловмисники на заздалегідь облаштованому місці з боку огорожі цвинтаря. За попередньою інформацією, злочинці, ймовірно, 2-3 особи, здійснили понад 30 пострілів з автомата Калашникова калібру 5.45 та кілька пострілів з 9-міліметрового пістолета.

Отримавши смертельні поранення, Михайлу вистачило сил доповзти до власного гаража, де він і помер. Біля входу до гаражного кооперативу Бінусова чекали друзі на власній автівці, щоб підвезти його додому. Ця машина також опинилася на лінії вогню і була наскрізь зрешечена кулями. Однак її пасажирам пощастило вижити.

Поліція отримала інформацію про перестрілку, однак по приїзду правоохоронців на місці злочину було лише мертве тіло та поранені його товариші. Протягом доби місце злочину пильнується правоохоронцями та бійцями Національної гвардії. На місці працюють кінологи та криміналісти. Однак, за даними «Антени», слідів злочинців вони так і не знайшли.

На думку наших джерел, будь-яка версія і будь-який мотив убивства депутата неодмінно повертають до того самого ОЗГ і є тісно переплетеними між собою. Вбивство не є випадковістю, а закономірним результатом тривалої бездіяльності місцевих правоохоронців. Нагадаємо, Михайла Бінусова було призначено виконувачем обов’язків начальника департаменту ЖКГ кілька днів тому. Головним завданням новому керівнику департаменту від міського голови було поставлено викриття корупційних схем, якими користувалося попереднє керівництво.

Зухвалий злочин пов’язаний саме з безкомпромісною позицією Михайла Марковича, переконані у міській раді Черкас. Призначення Михайла Бінусова очільником департаменту ЖКГ і перспектива стати секретарем міської ради категорично не влаштовували представників відомого у місті організованого злочинного угрупування.

За кілька днів своєї роботи Михайло Маркович встиг виявити цілий стос кримінальних оборудок, які проводило попереднє керівництво департаменту ЖКГ. Втім, медіа, що контролюються одіозним Михайлом Бродським, уже озвучують власні версії злочину. Найбільш зручна для них — це міжусобні «розбірки» між двома злочинними угрупованнями. До цього варіанту трактування події схиляються і місцеві «кишенькові» поліціанти та працівники прокуратури. Тому вся свідома громада міста Черкаси вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Національної поліції Сергія Князєва та правоохоронців Черкащини забезпечити ефективне та оперативне розслідування вбивства депутата. Довіри до корумпованих місцевих правоохоронців уже немає.