Поблизу Кединої Гори заблукав рибалка

26 січня о 17 год. 05 хв. на пункт зв’язку Служби порятунку м. Золотоноша надійшло повідомлення від гр. Павла О. 1981 р.н., жителя міста Золотоноша, про те, що він, повертаючись із риболовлі на р.Дніпро в районі с. Кедина Гора, заблукав поміж численних островів та не може самостійно вийти на берег.

про це повідомив у своєму фейсбук Золотоніський районний відділ Управління ДСНС України у Черкаській області.

Рятувальники негайно розпочали пошукову операцію, до якої було залучено весь особовий склад Золотоніського райвідділу УДСНС України у Черкаській області, 2 особи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області на катері “Пегас”, 3 особи Золотоніського відділу поліції та житель с. Кедина Гора Валерій Іванович Харченко. 

Зважаючи на темну пору доби, густий туман та видимість всього в кілька десятків метрів пошуки було проводити складно – за допомогою світлової вежі, сирен спецавтомобілів рятувальники намагалися зорієнтувати чоловіка, з якого боку берег. Працівники служби порятунку та поліцейські періодично змінювали місце дислокації, подавали звукові та світлові сигнали та зідзвонювалися з потерпілим, щоб зрозуміти чи чує він їх. 

О 00 год. 35 хв. 27 січня горе-рибалку знайшли. Почувався він добре, лише був наляканий. Чоловіка доставили до пожежної частини, напоїли чаєм, дали змогу відігрітися. 

На пошуки зниклого чоловіка було залучено 37 рятувальників, 3 поліцейських, місцевий житель, який дуже допоміг у пошуковій операції, адже добре орієнтується серед дніпровських островів, та 4 одиниці спецтехніки.