Ув’язнений у власній оселі Кухарчук тренується та читає книжки, а також закликає громадян брати участь у акціях протесту

14 березня Україна відзначає День добровольця. В цей день ми вирішили відвідати одного з них. Дмитро Кухарчук, ветеран полку «Азов», учасник бойових дій на сході України, сьогодні став відомим далеко за межами Черкас та України завдяки своїй політичній діяльності. Сьогодні він перебуває під домашнім арештом.

Черкаси, мікрорайон, який містяни називають «Шкільна». Звичайний панельний будинок, побудований 50 років тому, і малогабаритна квартира, адреса якої стала загальновідома завдяки провокативній публікації на сайті «Миротворець».

За рішенням судді Соснівського районного суду Кухарчук не має права залишати свою оселю. Заборона діятиме два місяці. В цей період слідчі мають розслідувати інцидент, що стався 9 березня в м.Черкаси, результат якого ошелешив Україну: втеча президента з міста, сутички з поліцією і нібито побитий генерал поліції Валерій Лютий.

Дмитра Кухарчука фактично позбавили можливості брати особисту участь у протестних акціях. Але заборони на спілкування з журналістами та однодумцями суд не наклав.