У Смілі розпочалися триденні військово-польові збори старшокласників

17 квітня у Смілі розпочали триденні військово-польові збори старшокласників. Вони мають стати підсумком тих знань, що діти здобули під час вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Розпочали збори з урочистих моментів і настанов.

Усі присутні не забули і тих, хто поліг за Незалежність України. Схиливши голови, діти і дорослі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Намагаючись бути гідними тих, хто боронив рідну землю в роки Другої світової, школярі у перший день готувались виявити свої вміння з прикладної фізичної підготовки. Це і біг на дистанції 100 метрів, і метання гранати, вправи на брусах і перекладині. Другого дня учасників зборів запросили до військової частини А-3335. Там на них чекають заняття з тактичної вогневої і стройової підготовки, а також змагання із захисту від зброї масового ураження. Третього дня учасники зборів вирушать на військову базу в Оршанець. Там вони попрактикуються у стрільбі з бойової зброї, побачать побут прикордонних військ та відвідають музей. Примітно, що серед учасників зборів виявилося чимало і дівчат. Це переважно ті, хто вже твердо вирішив пов’язати життя з військовою справою.

Тож підростаючому поколінню, котре зовсім по-іншому дивиться на світ, організатори військово-польових зборів вкотре нагадали, що вони – сміляни, і саме їм жити в Смілі, захищати, розбудовувати її і докладати чималих зусиль, щоб рідне місто стало квітучим та відродило минулу славу.

Дивіться також: Витинанки для захисників виготовили смілянські школярі