Про біль Чорнобильської трагедії нагадали юним гімназистам Сміли

Про біль Чорнобильської трагедії нагадали юним гімназистам Сміли. Захід у переддень 33-ої річниці аварії, що сколихнула увесь світ, організували у Смілянській  дитячій центральній бібліотеці.

Про те, що відбувалося того страшного дня на Чорнобильській атомній електростанції і якою може бути ціна людської помилки, діти переглянули документальний фільм. Затамувавши подих вони слухали розповіді і про тих героїв-вогнеборців, котрі першими ступили на лінію вогню. Усі ті біль, тугу, смуток, що переживали ліквідатори, бібліотекарі передали, цитуючи листи пожежників до рідних. Ведучі назвали дітям імена 22-ох річних і 25-річних хлопців, котрі тоді рятували станцію і людей, не думаючи про власне життя. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання. Адже навіть через роки ми не маємо права забути жодної людини, котра поклала своє життя, рятуючи людство від Чорнобильської катастрофи.

Важкими спогадами про ті події поділилася цього дня з дітьми і Валентина Далібожак. Коли вибухнув реактор на Чорнобильській АЕС, їй було лише 13. Сьогодні вона фаховий спеціаліст, має чудову родину, є депутатом Черкаської обласної ради. Та й досі з болем говорить про Чорнобильську трагедію, що не оминула і її родину.

Дивіться також: Мітинг реквієм Чорнобильські роковини у Смілі