Незаконні павільйони біля черкаського драмтеатру продають на сайті оголошень

Повідомлення про реалізацію тимчасових споруд в інтернеті помітили журналісти сайту «Інфоміст». В оголошенні вказано “Пропонується до продажу 4 торгові павільйони в самому центрі міста по б-ру Шевченка – драмтеатр. Павільйони нові, в ідеальному стані, кожен на 2 входи, готовий бізнес”, – зазначається на сайті. Ціна – 1 тис. доларів за квадратний метр, при цьому площа всіх павільйонів – 34 кв. м. В оголошенні також вказано, що “земля до 2026 оформлена”.

Кореспондент сайту “ІнфоМІСТ” зателефонував в агентство, через яке здійснюється продаж, і попросив уточнити, де розташовані павільйони, і чи будуть вони перенесені з часом.  – Зараз перед театром, коли театр відремонтують, їх перенесуть на вулицю Дашковича, – повідомив жіночий голос по телефону.

Також представник агенції повідомила, що земля по вулиці Остафія Дашковича “переоформлена до 2026 року”, тому жодні штрафи щасливому власнику павільйонів не загрожують. Водночас, за інформацією Державного земельного кадастру, ділянка, яку характеризують як “переоформлену”, здана в оренду ТОВ “Янтар Черкаси”. Його директором є Ольга Чернявська – дружина екс-депутата міської ради Петра Чернявського.

Нагадаємо, нещодавно начальник управління інспектування Олександр Давиденко звітував, що оштрафував власника “за розміщення торговельного павільйону “Квіти” на зеленій смузі по вул. О. Дашковича без паспорта прив’язки тимчасової споруди. Підприємиця заплатить штраф у розмірі 1000 грн”. Насамкінець в ході розмови в агенції запевнили, що покупець павільйонів зможе торгувати в них, чим душа забажає, включно з фалафелем та алкоголем. У відповідь на питання щодо демонтажу начальник управління інспектування Олександр Давиденко написав кореспонденту сайту “ІнфоМІСТ”, що “це питання до виконкому”. “Я всього лиш начальник управління, це найнижча ланка. Я не ухвалюю жодних рішень, я всього лиш виконавець”, – зазначив Давиденко.