Черкаси огорнув туман

Прийдешня зима в цілому очікується в межах кліматичної норми щодо температурного фону та опадів. Середня температура сезону становитиме близько 2º морозу при нормі в 4º нижче нуля. Кількість опадів – менша від зимової норми на 10-15 мм. При цьому основними особливостями зими будуть значні температурні контрасти та нестійкий сніговий покрив. Сильних снігопадів також не очікується. Про це інформують в Черкаському обласному гідрометцентрі.

Згідно з прогнозами, у грудні середня температура буде близько 4º морозу. Напередодні нового року температура впаде до -10-15º. У січні середня температура становитиме близько 4º морозу, та протягом місяця інтенсивність морозів досягатиме 22-24º. У лютому прогнозують середню температуру +2º та морози в першій половині місяця до 12º, наприкінці зими потеплішає до +15º.

В разі снігопадів та ожеледиці комунальники готові вийти на маршрути

Нині в місті розроблено 5 напрямків, якими курсуватиме від 2-х до 5-ти солерозпиллюючих машин. За словами директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрія Наумчука, комп᾽ютеризована техніка дозволяє протягом години посипати сіллю усі важливі дороги міста. Кермувальник в автомобільній кабіні задає параметри електронній системі, яка через супутник визначає розміри дорожнього покриття та кількість речовини на кожен квадратний метр. Зазвичай зимове утримання доріг обходиться місту в 10 млн. грн.

Дах драмтеатру навряд встигнуть відновити до зими

Театр зимуватиме без даху, – припускає актор Олександр Гуменний. Протягом 4 місяців обласна влада обіцяла посприяти якнайшвидшому відновленню покрівлі драмтеатру. Та поки що у глядацькій залі лише завершують розбирати руїни. Фойє з першого по третій поверхи теж зазнали вогню, але сюди руки робітників ще не дійшли.

Актори сподіваються на грошові надходження зі столиці, що необхідно для спорудження нового даху.

Нещодавно театральний колектив відкрив власний благодійний рахунок. Реквізити вказані на екрані.

Отримувач: Благодійна організація «Благодійний фонд «Черкаський театр» Код ЄДРПОУ: 39938661 Рахунок отримувача: № 26003287821 Банк отримувача: АБ «УКРГАЗБАНК» МФО:320478

“Автомайдан-Черкаси” фальсифікує вибори?

Олександр Радуцький закликає голову черкаського автомайдану не брати участі у фальсифікації та перерахувати голоси, щоб встановити справжні результати виборів. Автомайданівець Сергій Яковенко не бажає прислухатись до закликів громади. Конфлікт на ТВК поглиблюється.

Черкаську ТВК заблокували

Після того як виборча комісія відмовилась проводити анонсоване засідання та здійснити перерахунок голосів, кандидати спільно з громадськістю заблокували вихід з приміщення, щоб члени не порозбігались так, як це трапилось напередодні в обласній виборчій комісії.