Яку воду п᾽ють черкащани?

Відповідь на це питання достеменно знають у міському водоканалі. Тут щоденно здійснюють аналіз води на придатність її до вживання. Кажуть, що воду можна пити безпосередньо з-під крану

За словами директора підприємства Сергія Овчаренка останнім часом якість питної води у Черкасах покращилась, через зменшення шкідливих викидів у Кременчуцьке водосховище.

Мікроелементи у воді на чудо-приладах роздивляється лаборант Євгеній. Сучасна техніка здатна проаналізувати рідину на наявність більшості небезпечних складових, таких як пестициди чи хлороформ. За добу в лабораторії можливо зробити понад 30 зразків такого аналізу.

Дізнатися хімічний склад питної води, за бажанням може кожен черкасець. Щоправда за комплексний аналіз доведеться заплатити близько 400 грн.

Лікарі отримали нагороди за роботу в зоні АТО

Черкаські лікарі отримали нагороди за сумлінне виконання службового обв’язку, виявлені вірність, мужність та героїзм під час проведення АТО. Пам᾽ятні відзнаки 420 років з дня народження гетьмана Богдана Хмельницького та Знак Черкаській області – 60 отримали ортопед-травматолог, хірург дільничний педіатр, анестезіолог, патологоанатом, отоларинголог, хірург-проктолог та лікар-інтерн зі стоматології.

Нагородження провели у рамках колегіуму Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА. На заході був присутній і заступник Міністра ОЗ України Віктор Шафранський.

У порядку денному також заслухали доповідь про практичний досвід реформування системи Охорони здоров᾽я у Вінницькій області; аналіз роботи лікувальних закладів Золотоніщини; заходи щодо зниження материнської та малюкової смертності; стан заготівлі крові у районах та надання стоматологічної допомоги, зокрема у Черкасах.

 

Черкаський зоопарк – один з кращих в Україні

Пріоритетні завдання Черкаського зоопарку – розширення території та видового різноманіття тварин.

У зв’язку з об’єднанням зусиль з охорони тваринного світу та координації роботи керівників зоопарків та акваріумів України у Черкасах відбулася Конференція Української Асоціації зоопарків та акваріумів (УАЗА).

В рамках Конференції розглянули питання про прийняття нових членів до УАЗА; об’єднання зусиль в роботі із програм збереження рідкісних видів тварин; популяризація серед широких верств населення роботи зоопарків та акваріумів; залучення міжнародних грантів для успішної реалізації проектів.