Волонтери зі США вчать черкасців англійської мови

25 липня у Черкасах стартував масштабний курс вивчення англійської мови. Всі бажаючі, абсолютно безкоштовно, змогли зареєструватись на мовні курси. Відмінна риса занять – це спілкування з носієм мови. Один з викладачів мовної школи розповів, що вперше відвідав Україну ще у далекому 1966 році, коли був студентом шотландського університету і одразу захопився Україною та українцями. Майкл Готт додав, що він та його колеги вже майже 20 років працюють в Україні і щорічно вони організовують понад 6 шкіл у різних куточках країни.

Один з координаторів проекту Вадим Курат, відзначив високий професіоналізм викладачів, адже всі вчителі американці мають досвід викладання мови та вміють зробити урок таким, щоб студентам було цікаво вивчати англійську мову. Окрім цього пан Курат запевнив, що тенденція з організації мовних шкіл у Черкасах буде підтримуватись.

Окрім роботи у класах, студентів вчать у незвичній формі – за допомогою співів. Як стверджують викладачі, співи допомагають розробляти вимову та позбутись акценту. Студентка Юлія, яка тільки відкрила для себе цю мовну школу, була вражена привітністю викладачів та їхньою готовністю відповісти на будь-яке питання.

Окрім набутих знань, студенти, які систематично відвідували заняття отримають сертифікат успішного закінчення курсів вивчення англійської мови.

У мікрорайоні «Митниця» розгорнулося масштабне будівництво дороги по вулиці Героїв Дніпра

У Черкасах, по вулиці Героїв Дніпра, розгорнулося масштабне будівництво. Хід виконання робіт особисто перевірили міський голова Анатолій Бондаренко, начальник департаменту архітектури Артур Савін та депутат міськради Роман Діскант. За словами начальника департаменту архітектури Артура Савіна, наразі будівельники встановлюють зливову каналізацію, якої до сих пір на цій вулиці не було. Також пан Савін, додав, що міська влада задоволена темпами виконання робіт на цьому об’єкті.

Процес будівництва вулиці Героїв Дніпра

Вперше, з часів Незалежності, у Черкасах реалізовують масштабний проект будівництва вулиці. Невдовзі вулицю Героїв Дніпра можна буде не впізнати, адже там буде не лише нове асфальтне покриття, але і розширена проїзна частина та велодоріжки.

Переселенцям у Черкасах затримують пенсії

102 внутрішньо переміщені особи зі сходу України, які осіли у Черкасах не можуть отримати пенсія. Така ситуація склалась завдяки неузгоденності міських чиновників. За словами начальника пенсійного фонду України у Черкаській області, згідно постанови Кабінету Міністрів України, всі соціальні виплати, в тому числі пенсії, можуть нараховуватись тільки за рішенням спеціальної комісї при місцевих виконкомах. Проте вже другий місяць виконавчий комітет Черкаської міської ради не створив відповідну комісю, тому люди, поки що, залишаються без пенсій.

У двох житлових будинках по вулиці Хоменко відновлено газопостачання

Через пошкодження трубопроводу, мешканці 270 квартир житлових будинків № 30 і 31 по вулиці Хоменка більше тижня були відрізані від газу. Наразі ремонтники уклали трубу й провели врізку аварійно-відновлювальної мережі в діючу. Для того щоб відновити подачу газу, було прийнято рішення зробити обвід газопроводу й облаштувати навколо нову мережу протяжністю 100 метрів. З самого початку передбачалось, що аби отримати доступ до мережі, буде необхідно знести прилеглі будівлі, проте від такої ідеї відмовились, адже там знаходяться капітальні споруди. За словами міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, у місті є понад 60 об’єктів з подібною проблемою. Відзначимо, що після проведення ремонтних робіт, працівники залишили трубу просто неба, не заривши траншею. Тому місцеві жителі власними силами за допомогою лопат були змушені закопувати трубу.

У Черкасах встановили «Браму безпеки»

За прикладом багатьох європейських країн, де клімат змушує людей шукати шляхи вирішення проблеми спеки, на вулицях встановлюють спеціальні водні завіси. У Черкасах також вирішили боротись з аномальною спекою. Відтепер у середмісті є «пункт охолодження», де кожен охочий зможе пройти крізь струмені води, таким чином охолодитись та врятуватись від спеки.

«Брама безпеки» працюватиме впродовж всього спекотного періоду. Після встановлення конструкції та підключення до мережі водопостачання, перехожі одразу випробували «ноу-хау». За словами місцевих жителів, ідеєю задоволенні, адже добре допомагає під час спеки.

За словами пожежників, якщо «брама безпеки» буде користуватись попитом серед населення, подібні конструкції будуть встановлені і в інших районах міста. Окрім того, винахід є універсальним, адже, у разі необхідності, може служити як пункт дезактивації від хімічного та біологічного забруднення.