У Черкасах з Днем вчителя привітали освітян з усієї області

Працівників освітньої галузі Черкащини привітали з професійним святом. Урочисті заходи відбулись у приміщенні Черкаської обласної філармонії, де зал був вщент забитий, запрошеними вчителями з усієї області. Привітати вчителів та нагородити пам’ятними відзнаками завітали перші заступники губернатора.

Подяками Міністерства освіти і науки України а також премією Олександра Антоновича Захаренка,у розмірі 20 тисяч гривень, відзначили вчителів за особистісний вклад у розвиток професії.

На жаль, тільки раз у рік владці загадують про педагогів. Адже заробітна плата та умови праці не відповідають важливості професії. Тому з кожним роком популярність педагогічної діяльності знижується, що може призвести до фатальних наслідків.

Черкаська письменниця презентувала книгу про «зоряних дітей»

У Черкасах презентували дитячу книгу казок «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика та Насті» черкаської письменниці Ганни Григорович. Книгою авторка намагається донести до читачів, що люди з вадами розвитку потребують толерантного до себе ставлення, розуміння та допомоги.

Книжка видана в українському перекладі Олесі Сімон, завдяки міській грантовій програмі у галузі культури. За словами авторки, цільова аудиторія книги: це не тільки діти, але і дорослі, від яких залежить вирішення даної проблеми.

Окрім моральної складової, в книзі є багато поезії та філософських роздумів. Окрім того сюжет казки є інтригуючим та закрученим, що додає більшої цікавості.

Художньому музею подарували унікальні народні ікони

Музей отримав у дарунок від колекціонера Миколи Бабака 23 народні ікони Середньої Наддніпрянщини. Вони знайдені дослідником на території Черкаської та Полтавської областей. Замовляли їх переважно селяни, або жителі невеликих міс. Більшість – це образи Ісуса Христа, Богоматері з немовлям, святих великомучеників Варвари, Параскеви, Георгія Переможця та інших святих, написаних на липових або соснових дошках.

Міський департамент освіти кличе на роботу

У черкаського зоопарку та бібліотечної системи будуть нові директори. Наразі закрито подачу документів, попереду жеребкування та визначення переможця. Імена нових керівників стануть відомі вже у жовтні.

Нині оголошено конкурс на зміщення посади директора школи №6. Комісія розгляне документи кандидатів, що мають вищу педагогічну освіту, стаж роботи від трьох років та задовільне здоров’я.

У Черкаській школі прогуляти урок стане важче

Електронну пропускну систему встановили у гімназії №9. Усі учні та адміністрація закладу одержали спеціальні картки, кожна з яких закріплена під персональним логіном і паролем у єдиній реєстраційно-аналітичній системі. Таким чином зайшовши до школи учень підтверджує свою явку, а батьки зможуть через Інтернет проконтролювати відвідуваність своєї дитини, або ж отримавши смс-повідомлення.

Усі персональні дані дітей внесені до єдиної комп᾽ютерної бази, доступ до якої мають лише відповідні працівники закладу. Подібні системи ефективно діють у багатьох містах України. У Черкасах дев᾽ята гімназія є першопрохідцем, слідом за нею реєстраційний комплекс встановлять у школі №28, з іще одним навчальним закладом поки визначаються.

Черкаська театр-студія “PROtest” показала історію про зоопарк

«The zoo srory» належить перу американського драматурга Едварда Олбі. У Черкасах п᾽єсу поставив молодий режисер Сашко Демешко. Головні ролі зіграли актори Черкаського драмтеатру Микола Зайнчиківський та Павло Гончаров. Вони спробували себе й у ролі будівельників, готуючи нову студію до відкриття.

За словами мистецького керівника вистави Сергія Проскурні, «The zoo srory» показує несправедливий світ, який змушує людину відстоювати своє право на життя та право на особистість. Це своєрідний маніфест.

У новій театр-студії “PROtest” творчий колектив планує проводити промо-покази фільмів, літературні вечори, запрошувати колег з інших міст та навіть створити вільний університет. Тож слідкуйте за анонсами.

Прем’єрні покази вистави «Що трапилося у зоопарку» відбудуться 30 вересня, 2 та 3 жовтня за адресою: бульвар Шевченка, 274/1, 3-ій поверх.

Поліцейські вшанували загиблих колег правоохоронців

Черкаські полісмени вшанували пам’ять загиблих колег у місті Дніпро. Поліцейські поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям. Нагадаємо, що у неділю 25 вересня у Дніпрі виникла резонансна подія. Водій легкового автомобіля зупинився на вимогу поліцейських, а потім почав чинити опір правоохоронцям. Далі між зловмисником та поліцейськими виник перестрілка. Один поліцейський загинув на місці, життя його напарниці обірвалось на операційному столі. Злочинець був поранений та зник з місця злочину. Через деякий час правоохоронці затримали підозрюваного, ним став громадянин Російської Федерація, який проживав у місті Торез Донецької області та був бійцем батальйону «Торнадо».