Придніпровська СУБ дбає про житловий фонд черкащан

Дбати про житловий фонд черкащан – основна функція Придніпровської служби утримання будинків. Нині на її балансі перебуває 400 багатоповерхівок. Підприємство здійснює як утримання будинків, так і ремонт. Зокрема, минулоріч працівники Придніпровської СУБ оновили понад півсотні під᾽їздів.

Минулого року на облаштування євродворів Придніпровська СУБ освоїла 2,2 млн. грн. Програму продовжено, тож цьогоріч прибудинкові території багатоповерхівок знову обкладатимуть тротуарною плиткою. Щоправда, нині триває розробка ПСЕР, тож точні адреси та бюджет поки невідомі. Поряд з успішними проектами підприємство щороку має мільйонні збитки через несхвалення депутатським корпусом рішення щодо вивозу великогабаритного сміття.

Придніпровська СУБ нагадує мешканцям багатоповерхівок про зміну тарифу на послуги. Зокрема, у будинках без ліфтів він зріс на 34%, з ліфтами – на 51%. Відповідне рішення ухвалено на засіданні виконавчого комітету 6 січня 2017 року. Востаннє тариф переглядали 5 років тому, нині його зростання зумовлене підвищенням мінімальної заробітної плати, здорожчанням обслуговування ліфтів та вартістю енергоносіїв.

Завдяки енергозбереженню Придніпровська СУБ вже заощадила 30 тис. грн.

Питання щодо тимчасових споруд у Черкасах знову зависло у повітрі

Для внесення змін про встановлення мораторію на їх розміщення не вистачило депутатських голосів. З проектом рішення присутніх ознайомив директор профільного департаменту Артур Савін, поправки стосувалися усіх малих архітектурних форм, крім літніх терас та сезонної торгівлі.

Проект рішення набрав лише 12 голосів. Деякі депутати, як от Руслан Зоря та Павло Карась наполягали на його доопрацюванні в комісіях, щоб часом не узаконити усі незаконні МАФи. Таким чином власники частини кіосків поки що торгуватимуть без дозвільних документів.  Відкрите питання повторно розглядатимуть на наступних сесіях.

У Черкасах триває демонтаж незаконних тимчасових споруд.

Черкаські депутати не визнали окупацію Донбасу

З ініціативою підтримати торгову блокаду східноукраїнських земель виступила депутатка від «Самопомічі» Олена Шевченко. Втім не знайшла підтримки колег. Реакція депутатів обурила громадських активістів. Вони наполягають на тому, щоб Черкаська міська рада визнала окупацію Донбасу, інакше вимагатимуть розпуску депутатського корпусу.

Черкащани про торгівельну блокаду Донбасу.

Черкаські депутати зробили крок вперед щодо збереження Соснівки

Черкаські депутати зробили крок вперед щодо збереження Соснівки. Так вважає керівник черкаського осередку «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук. Але тут постає інша проблема – відсутність концепції розвитку Соснівського мікрорайону. Тож громадськість готова до співпраці у цьому напрямку з міською владою.

Читати далі Черкаські депутати зробили крок вперед щодо збереження Соснівки

Депутати Черкаської міськради скасували рішення про забудову Соснівки

Забудови Соснівки не буде. Так вирішили депутати Черкаської міської ради у поіменному голосуванні Про внесення змін детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси.

Читати далі Депутати Черкаської міськради скасували рішення про забудову Соснівки

ЦНАП планує запустити можливість обслуговування через інтернет

Центр надання адміністративних послуг планує запровадити обслуговування клієнтів через інтернет. Про це розповів директор закладу Руслан Дмитренко. За словами пана Дмитренка такий крок покращить роботу Центру та поліпшить комфорт клієнтів.

Читайте також: Сотні черкаських підприємців не змогли закрити бізнес напередодні Нового року. В ЦНАПІ нереальні черги, а реєстратори не встигають вносити данні в реєстр.

У середмісті Черкас рейдерським методом захопили декілька магазинів

У Черкасах захоплено магазини «Adidas» та «Reebok», що у приміщенні «Юності». Там декілька озброєних представників приватної охоронної фірми зайшли у будівлю, а потім забарикадувались. Нікого, крім правоохоронців, вони не пускають.

На місці події також були присутні і працівники поліції. На питання: «що тут відбувається?» та «чому закриті магазини?» вони відповідали, що не володіють достатньою інформацією.

Згодом прибув і власник приміщень, де знаходяться магазини, депутат міської ради Михайло Бінусов. Він одразу заявив, що не розуміє чому магазин захоплений та хто ці люди.

Ми припускаємо, що захоплення приміщень організовано саме сьогодні, оскільки саме на сьогоднішній сесії міськради депутатом Бінусовим мало б ініціюватись голосування щодо дострокового припинення повноважень секретаря міськради Олександра Радуцького.  Ще однією причиною міг послужити конфлікт між Михайлом Бінусовим та Віталієм Дядченком, колишнім депутатом міської ради та політичним партнером нинішнього секретаря міськради.

Вочевидь історія із правом власності на дані приміщення продовжуватиметься. «Антена» слідкуватиме за перебігом подій.

Читайте також: Депутат Михайло Бінусов прокоментував проект рішення щодо відставки Олександра Радуцького.