Депутати Черкаської міськради скасували рішення про забудову Соснівки

Забудови Соснівки не буде. Так вирішили депутати Черкаської міської ради у поіменному голосуванні Про внесення змін детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси.

У результаті, “за” відміну рішення проголосувало 27 депутатів, 7 – “утримались”, 3 голосувало “проти”. Напередодні сесійного засідання під час брифінгу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко висловив власну думку щодо забудови Соснівки.

Нагадаємо у рекреаційній зоні Черкас, серед лісового масиву планували побудувати великий житловий комплексна 2000 тис. осіб. Громада міста виступила проти, адже доступ до природніх ресурсів повинні мати усі черкащани, а не лише жителі елітних будинків. Після тривалої напруги та суперечок дискусію навколо Соснівки завершено перемогою жителів міста Черкаси.

Але в мережі вже з᾽явилася інформація про наступний сюрприз для черкащан. Подейкують про забудову правої сторони Замкового узвозу. З виходом у парк біля Чайки має вирости комерційна елітна багатоповерхівка. Новобудова спотворить історичне обличчя міста, безповоротно спаплюжить культурне середовище самого серця Черкас.

Кажуть, забудовник той самий – власник фонтан-сіті, що за драмтеатром. Інформація нині перевіряється, але черкащан закликають не здаватися і бути готовими захистити історично-культурну спадщину рідного міста.

Соснівка має бути «легенями» міста – важають черкащани.